Nem láttad még a Barbie-filmet? Ezekben a balatoni kertmozikban megnézheted!

Borítókép: Nem láttad még a Barbie-filmet? Ezekben a balatoni kertmozikban megnézheted! Forrás: Unsplash / Zhifei Zhou
Friss, nyári levegő, csillagos ég, színes retro széksorok és egy nagy adag popcorn. Bizony, ez a hamisítatlan balatoni kertmozik hangulata, amelyet már egyre több helyen megtapasztalhatsz a tó körül. A régi klasszikus és gyerekfilmek mellett, a kertmozikban nyár végéig olyan sikerfilmekre is beülhetsz, mint a Barbie vagy az Oppenheimer.

Amikor először jártam az egyik balatoni kertmoziban, rögtön magával ragadott a hangulat, és úgy éreztem, hogy többször is vissza kell még térnem. Az biztos, hogy a szabadban mozizás a hagyományos mozi élményhez képest sokkal extrémebb, hiszen a csillagok alatt a fények is egészen máshogy mutatnak. Azonban számolnod kell olyan zavaró tényezőkkel, mint a repkedő bogarak vagy a közelben futó autók és vonatok zaja, de szerintünk ezek eltörpülnek a különleges hangulathoz képest.

Indulás előtt viszont két dolgot mindenképpen tarts fejben: először is ellenőrizd az időjárás-jelentést, mert eső esetén a vetítések a legtöbb helyen elmaradnak, illetve a kellemetlen csípések elkerülése végett nem árt befújni magad szúnyogriasztóval!

Ha ezek megvannak, akkor indulhat a mozizás: mutatjuk a legjobb balatoni kertmozikat!

Csopak Forrás Kertmozi

Csopakon két helyszínen is találhatsz kertmozikat: az egyik a Plul-malom melletti Pont Csopak, ahol különleges filmklasszikusok kerülnek vetítésre, egy-egy beszélgetéssel vagy előadással körítve. A másik pedig a Forrás utcában található Forrás Kertmozi, ahol egész nyáron este 9-től ülhetsz be a filmre, ahova pléddel vagy akár saját székkel is érkezhetsz, sőt az autós mozizást is kipróbálhatod!

Fövenyesi Kertmozi

Ez egy igazi családi vállalkozás, ahol a tulajdonosok a szezonra az egész családdal a mozi mellé költöznek. Friss popcorn, üdítően színes székek és plakátok, ahol este 9 órától a legújabb filmek szerepelnek a repertoárban, sőt hétvégenként a legkisebbeknek családi vetítésekkel, koncertekkel és gyerekprogramokkal készülnek.

Balatonakali Kertmozi

A több mint 50 éves kertmozi a Balatonakali Művelődési Ház udvarán található, ahol június közepétől augusztus végéig minden este 9 órakor a legújabb premierfilmekre ülhetsz be a szabad ég alatt.

Révfülöpi Szigeti Kertmozi

Mit szólnál egy esti mozihoz az egésznapos strandolás után? Révfülöp egyik legszebb strandján, a Szigeti Kertmoziban ezt is megteheted, ahol akár gyerekfilmekre, akár a legújabb sikerfilmekre is beülhetsz, a szezon végéig (szeptember első hétvégéje) minden este 9 órától.

Balatonlelle Kertmozi

A déli parton a Balatonlelle Kertmozi nemcsak digitális vetítőgéppel, Dolby Digital 5.1-es hangrendszerrel, hanem fedett nézőtérrel is büszkélkedik, így a vetítéseket akár rossz idő esetén is megtartják, sőt nemcsak egy, hanem minden este több film közül választhatsz. A mozi a legkisebbekre is gondolt, a Tekergő Bábszínház előadásaival.

Forrás: Getty Images
A szabadtéri moziélményt nemcsak a saját kertedben, hanem a hangulatos kertmozikban is átélheted.

Még egy különleges moziélmény

A salföldi Bánya Kertben minden héten izgalmas workshopok, koncertek, előadások és beszélgetések szerepelnek a repertoárban, sőt alkalmanként a helyszín kertmozivá alakul át, ahol talán nem olyan népszerű, de annál érdekesebb filmekkel várják a filmek szerelmeseit, ahova a belépés ráadásul ingyenes.

Ha kíváncsi vagy még a Barbie- és Oppenheimer filmhez hasonló filmalkotásokra, böngészd végig a galériát!