15 tippünk van arra, hogy mit csinálj a karácsony előtti hajtás helyett!

Borítókép: 15 tippünk van arra, hogy mit csinálj a karácsony előtti hajtás helyett! Forrás: Szélforgó
Kevesebb, mint két héttel karácsony előtt már szinte minden csak az ünnepről, az ünnepre való készülődésről szól. Reméljük, hogy azért egy-egy fél napot a kikapcsolódásra is szántok a hétvégéből, hisz az egész családnak fontos, hogy az ünnep ne csak a túlhajszoltságról szóljon. Ebben az időszakban is számos izgalmas családi program is található a kínálatunkban.

5 budapesti kirándulóhely, ahol elkerülhetitek a tömeget

Ha kisüt tavasszal a nap vagy decemberben leesik egy kis hó, szombat-vasárnap mindig ugyanaz történik: tömegek lepik el a Normafát, így hétvégénként rengeteg sétálni vágyó, friss levegőt szívni kívánó budapesti távozik csalódottan a főváros első számú kirándulóhelyéről. Arra gondoltunk, megspóroljuk nektek a csalódást, hogy ha már egyszer nekiindultatok, legyen klassz élmény a családi séta. 5 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amelyek mind Budapest határain belül találhatóak, de nincs olyan sok látogató, mint a Normafánál. Van közöttük a város közepén lévő, mégis eldugott helyszín, de kellemes erdei-mezei sétatippeket is találtok a válogatásban.

Forrás: Szélforgó

Ünnepváró családi előadások

Ha tényleg azt szeretnétek, hogy ne csak a rohanásról szóljon az advent, akkor üljetek be egy jó kis családi előadásra. Csak pár javaslat a színes kínálatból az utolsó adventi hétvégére. A Jókai utcai 6SZÍN-ben az Utazás a szempillám mögött zenés mesejáték különleges karácsonyi előadását nézhetitek meg vasárnap délelőtt a Talamba Ütőegyüttes vendégszereplésével. A Lóvasút Kulturális Központban az Aranyszamár Bábszínház mutatja be Régi karácsony című bábelőadását, amely után akár egy rövid sétát is tehettek a környező zugligeti erdőkben. A Benczúr Házban a Tatay Színház előadásában élvezhetitek a Karácsonyi rege bábjátékot. A műsor előtt ingyenes gyerekprogramra invitálják a résztvevőket a Postamúzeumba, az előadás után pedig szintén ingyenes karácsonyi készülődésre.

Forrás: Szélforgó

Ingyenes adventi városi programok

A karácsonyi készülődés forgatagában hangulatos kikapcsolódás lehet egy városi séta, amit akár ingyenes családi programokkal is fűszerezhettek. A Vízivárosi Klubban például december 18-án délelőtt ingyenes gyerekprogramot szerveznek koncerttel és bábos mesejátékkal. A Józsefvárosi Adventen interaktív bábos mesékkel, a régi idők karácsonyainak felidézésével és zenés gyerekprogrammal kedveskednek a látogatóknak az utolsó adventi hétvége pénteki, szombati és vasárnapi napján is. A Mechwart ligetben közös betlehemezés, néptáncbemutató és táncház lesz programon december 17-én, szombaton. A Városháza parkban található Mikulásgyár is számos ingyenes családi programmal örvendeztet meg minket a hétvégén. Pénteken többek között fellép Kovácsovics Fruzsina, szombaton az Eszter-lánc Mesezenekar, vasárnap délelőtt pedig Kerekítő babás programon is részt vehettek.

Forrás: Szélforgó

Ünnepi családi alkotóműhelyek az elmélyülés jegyében

Több helyen is rendeznek ezen a hétvégén ünnepi alkotóműhelyt, ezekből válogattunk nektek pár eseményt. Akár már pénteken belevethetitek magatokat a kreatív programokban, hiszen ezen a délutánon két alkalommal is szerveznek digitális műhelyfoglalkozást a Marczibányi Művelődési Központban, ahol a család apraja-nagyja részt vehet a karácsonyi díszek és ajándékok elkészítésében. Szombaton a Mesemúzeumban várják az 5-12 éves gyerekeket és szüleiket karácsonyi kreatív foglalkozásra, vasárnap pedig Újpesten lesz ajándékkészítő program.

Forrás: Szélforgó

Ingyenes családi programok a budapesti adventi vásárokban

A karácsony előtti időszakban minden hétvégén összegyűjtjük, hogy mely karácsonyi vásárokra érdemes kilátogatni akár akkor is, ha vásárolni nem szeretnétek, de egy-egy délelőttre vagy délutánra kellemes családi programot kerestek. Idén először rendeztek adventi vásárt az erzsébetvárosi Madách téren, ahol a karácsony előtti utolsó hétvégén diafilmvetítés és ünnepi mesekoncert is fokozza a hangulatot. Az Óbudai Adventen szombaton délelőtt Kalap Jakab koncertjét nézhetitek és hallgathatjátok, vasárnap pedig a hagyományos Kaláka betlehemessel zárul a nap. Szombaton érdemes ellátogatni a Rákosmenti Adventre, ahol sokak kedvence, az Alma együttes lép fel 16:00 órától. A hegyvidéki Városháza park vásárában szombaton Ananszi és a karácsonyi csillag, vasárnap pedig A kis Jézus aranyalmájának történetével ismerkedhettek meg.

Programok forrása: Szélforgó