Vega, vegán, mentes? Új piktogramokkal segíti a vásárlást az Aldi

Borítókép: Vega, vegán, mentes? Új piktogramokkal segíti a vásárlást az Aldi
Az utóbbi években egyre többen követnek egyedi étrendet, és ennek megfelelően választják ki a szükséges alapanyagokat, élelmiszereket. Számukra nagyon fontos, hogy könnyedén megtalálják mindazt, amire szükségük van: az étrendjükbe illeszthető, mentes, egészségtudatos vagy etikai döntésüknek megfelelő terméket.

Az egyéni étrendet követők és az egészségtudatos vásárlók az ALDI-ban eddig is széles mentes kínálatból választhattak, mostantól pedig egyszerűbb lesz ezeknek a termékeknek a beazonosítása, az ALDI új jelölőrendszerének segítségével.

A piktogramok mindenki számára egyértelmű információkat hordoznak, segítségükkel egyszerűbb és gyorsabb a tájékozódás:

  • Az ALDI-ban található gazdag gluténmentes kínálathoz mostantól a sárgászöld szín és egy áthúzott búzakalász rajza igazítja el a vásárlókat.
  • A szintén széles laktózmentes termékkört a világoskék szín és egy áthúzott tejesüveg ábrája fémjelzi.
  • A vegetáriánus árucikkeket világoszöld színnel és egy levél rajzolatával jelöli mostantól az ALDI.
  • A vegetáriánus termékek mellett a vegán termékek szintén külön piktogramot kapnak: a kizárólag növényi alapú élelmiszereket a sötétzöld szín és egy faág rajza szimbolizálja.
  • A hozzáadott cukor nélküli, illetve csökkentett cukortartalmú termékek szintén könnyedén megtalálhatóak: a hozzáadott cukor nélküli termékek színe a jövőben a kék lesz, a hozzá tartozó piktogram pedig egy áthúzott kávéskanál.
  • A csökkentett cukortartalmú termékeket az ALDI áruházaiban a sötétkék szín és az áthúzott kockacukrok grafikája jelzi.
  • Az ALDI-ban ezen felül a bio alapanyagok is egyedi jelölést kapnak, az övék a méregzöld szín és egy BIO feliratú logó.
  • A pálmaolajmentes termékek szintén könnyedén beazonosíthatóak lesznek a narancssárga színnek, és az áthúzott olajcsepp rajznak köszönhetően.

Keresd a jelöléseket az ALDI-üzletekben a termékek mellett!