Hátborzongató: íme a világ 12 legfélelmetesebb temploma

Borítókép: Hátborzongató: íme a világ 12 legfélelmetesebb temploma Forrás: Canva (Des Green)
Sokat hallunk a világ minden tájáról kísértetjárta látványosságokról. Arra azonban nem gondoltunk volna, hogy léteznek templomok, amiket szellemek laknak. Összeállítottunk egy listát a világ leghátborzongatóbb templomairól, melyeknek zűrzavaros a múltja, ijesztő a jelene.

A világ tele van titokzatos és hátborzongató helyekkel, melyek mély múlttal és rejtélyes történetekkel rendelkeznek. Ezek közül néhányat a hagyományos turistalátványosságok közé sorolhatunk, míg mások csak kevésbé ismertek és ritkán kerülnek a figyelem középpontjába. Azonban mindegyikük mögött ott lapul valami sötét és titokzatos, ami vonzza azokat, akik merészek vagy kíváncsiak a túlvilági tapasztalatokra.

Ebben a cikkben bemutatjuk tizenkét olyan kísértetjárta templomot, melyek a világ különböző pontjain találhatóak, és melyekben a látogatók számtalan paranormális élményről számoltak be. Ezek a helyek nem csupán régi épületek, hanem olyan helyek, ahol a múlt sötét árnyai mélyen meggyökereztek, és ahol a múltbéli eseményeknek vannak nyomai, melyek azóta sem hagyják békén az élők világát.

A következőkben részletesen megvizsgáljuk ezeket a templomokat, kitérve történelmükre, környezetükre, valamint arra, hogyan váltak azokká, amik ma ismerjük őket – helyekké, ahol a túlvilági lények és jelenségek találkoznak a földi világgal, és ahol a látogatók gyakran találkoznak valami olyannal, ami túlmutat az érthetőn és megmagyarázhatón. Ismerjük meg tehát ezen kísértetjárta templomok titkait és rejtélyeit, és engedjük, hogy bevezessenek minket a túlvilági tapasztalatok és a sötétség birodalmába.

A new york-i Szent Patrik-bazilikától egészen a vidéki Ausztrália Mulgoa Szent Tamás anglikán plébániájáig a listán szereplő templomok mindegyike még mindig működik mint istentiszteleti központ vagy múzeum. A látogatók bejárhatják a helyszíneket, részt vehetnek a misén, megtekinthetik az ősi tárgyakat.

Gyertek velünk, fedezzük fel ezeket a libabőrös helyszíneket a világ körül!

Szent Patrik régi székesegyházának bazilikája

A múlt kísértetei és az ikonikus helyszín miatt ez kötelező látnivaló a Nagy Almában.

New York City számos ikonikus nevezetességének egyikeként a Szent Patrik régi székesegyházának bazilikája zavaros és néhol homályos történelemmel rendelkezik. Amellett, hogy a halotti katakombák boltíveinek tetején található, amelyet évente csak egyszer nyitnak meg, ez a hátborzongató templom az, ahol sok papot és szent embert helyeztek végső nyugalomra. A pletykák szerint egy egykori világi ember, Pierre Toussaint is rendszeresen kísérti a templomot és környékét a mai napig, mivel a katakombákban temették el. A bazilika sok nevet és arcot látott New York történelmében, akik erőszakos halált haltak, nem csoda, ha egyikük-másikuk időről időre felbukkan, hogy tiszteletét tegye. Hátborzongató, mégis sok szempontból kísértetiesen szép ez az épület.

Assisi Szent Ferenc székesegyház-bazilika

Az Új-Mexikó fölött lebegő bazilika számos szellemnek ad otthont.

Sok hátborzongató templom van az Egyesült Államokban, és a következő kísértetjárta templom az új-mexikói Santa Fe-ből származik: az ikonikus Assisi Szent Ferenc székesegyház bazilika. Mivel az évtizedek során sokan léptek be és ki ebből a gyülekezetből, a szellemek hajlamosak elidőzni itt is egy kicsit. A templom alatt sírok vannak, amelyeket időnként megáldanak és megnyitnak, ami miatt sok ember tapasztalt paranormális történéseket, amikor leszállt az éj. Érdekes módon a templom körüli belvárost sem hagyják nyugodni a bolyongó lelkek, sok turista számol be árnyékokról, hirtelen mozgásokról nevetésről, suttogásról, néha sikoltozásról. A bazilika a központban van, ezért érdemes felkészülni, ha ott időzünk.