Lillafüred az ékszerdoboz- szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (3. rész)

Borítókép: Lillafüred az ékszerdoboz- szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (3. rész) Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Ez az a hely, ahova bárhány alkalommal szívesen visszatérnék. Gönczy Andrea Viktória, divatszerkesztő írása

Miliő

Első pillantásra elvarázsolt ez a hely. Annak, aki korábban még nem látogatott el ide, talán túlzásnak tűnhet a sok pozitív jelző és szuperlatívuszok, ezért mindenképp csak ajánlani tudom, hogy saját szemmel gyönyörködve, saját emlékeket gyűjtve bizonyosodjon meg arról, hogy mennyire rendkívüli ez a miskolci kis településrész.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Hámori-tó

Finom falatok

Eredetileg a Garadna-völgyben található Pisztrángtelepet látogattuk meg, és persze nem hagytuk ki a sült hal kóstolást sem, hiszen ritka alkalom, mikor egy városlakónak igazi frissen fogott hal kerül a tányérjára. Pedig fenséges! Az út során az fogalmazódott meg bennünk, ez a környék még szebb, mint ahogy azt eredetileg sejtettük. Biztosan visszatérünk még, hogy a többi látnivalót is felfedezzük.

Egy kis romantika

A Hámori-tó nem véletlenül lett Lillafüred egyik ikonikus nevezetessége, tényleg mesebelien szép, amit mindenkinek látni kell legalább egyszer az életben! A romantikus csónakázás a tó vizén és a sportosabb kikapcsolódást keresőknek kedvező vízibiciklizés szerintem kötelező program. A tó szomszédságában álló Palotaszálló tökéletesen illik a filmes díszletet idéző látványba. A hotel környezétben a varázslatos kis függőkertet és a vízesést is muszáj útba ejteni annak, aki erre jár.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Lillafüredi vízesés

Kalandra fel!

Habár ez a festői település tényleg olyan mintha szerelmespárok számára lett volna kitalálva, nem csak a szentimentális kiruccanásokra szuper választás. Az erdei kisvasútat és a barlangokat szintén szívből ajánlom, ami egy barátokkal eltöltött hétvégére is remek programnak ígérkezik.

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából.

Indulj el és hagyd, hogy minden út egy újabb csodához vezessen! További inspirációért látogass el a hellomagyarorszag.hu weboldalra és oszd meg te is saját kedvenc helyeidet másokkal.