Úgy, ahogy vagy - smink, fodrász és retus nélkül érzékenyít a természetességért a Szeretest csapata

Borítókép: Úgy, ahogy vagy - smink, fodrász és retus nélkül érzékenyít a természetességért a Szeretest csapata Forrás: Czukor Zoltán
Bizonyára mindenki emlékszik a Szex és New York első filmjében, amikor Carry kisírt szemekkel, smink nélkül nézett a tükörbe. Sokkolóan hatott majdnem mindenkire, hogy a tökéletes, szép és elegáns világukban valaki így mutatkozik. Valami ilyesmi hatást szeretett volna elérni a Szeretest kampány is legújabb projektjükkel, aminek a címe: Úgy, ahogy vagy!

“Az új kampányunkra sokat készültünk, tervezgettük ötleteltünk, aztán kirajzolódott, hogy bizony eljött a pont, amikor meg kell lépnünk azt a magyar online térben, amit nélkületek és az egész Szeretest projekt nélkül nem léptünk volna meg. Izgulunk, hogy hogyan fogjátok fogadni a képeket, amiken a színtiszta valóság látható. Nincs smink, nincs digitális munka és nincsenek beállított fények. Mivel Zsófi most kisbabázik ezért hárman ( Anett, Barbi, Szandra) szeretnénk megmutatni Nektek, hogy az érték nem egy mesterséges készítmény, hanem mindenkiben ott van a felszínen és bent is" - fogalmazza meg legújabb "küldetésük" lényegét a Szeretest csapata, egyik posztjában.

Mindannyiunk számára ismerős az érzés, amikor olyan képeket nézeget, ahol ő is feltűnhet vagy esetleg olyanokat, amik direkt róla készültek. Ilyenor előszeretettel egyből a hibáit keresi, míg mások képeit könnyedén dicséri és látja meg a szépet bennük.

De miért vagyunk magunkkal szemben ennyire kritikusak? Miért nem elég jó az, amit látunk?

A Szeretest egy 2020 tavaszán indult érzékenyítő projekt, aminek célja, hogy megmutassa minden embernek van egy története és ennek megismerésével a kritikát, élcelődést és vicces megjegyzéseket törölni tudjuk a mindennapjainkból. A kezdeményezés fő vezérfonala az ítélkezésmentes kommunikáció kialakítása, kulturánkba való beépítése; de nem hátrál meg olyan, tabudöntögető témáktól sem, mint például a menstruáció, a szőrtelenítés vagy a nők szexualitása.

A Szeretest csapata - nyár eleji, sportolói kampánya után - olyanba vágta fejszét, amit hazánkban ritkán látni. Smink, fodrász és retus nélkül mutatták meg magukat csupán egy fehér lepedő előtt. Czukor Zoltán analóg gépén keresztül bizony sokszor látszódik az, hogy milyen egy női test - mondhatni szőröstől bőröstül - de éppen ezeken a képeken keresztül szeretnék megmutatni, hogy mindenkiben van szép és érték. Senkinek nem feladata megmondani mi a szép, mi a normális vagy mi a tökéletes, de ha megmutatjuk egymásnak a mindennapokban sebezhetőségünket, akkor talán más is jobban fogja érezni magát a testében.

A projektben több szó esik a bőrünkről, a bőrdiagnosztikáról, a napozásról; de olyan jelenségeket is bátran be- és megmutat, mint az akne, narancsbőr vagy szeplők. Több bejegyzésben szakemberek írnak a helyes arcápolási rutinról, reklámmentes ajánlatokkal.

A legújabb kampányképeket a Szeretest Instagram oldalán tudjátok megnézegetni. A csapat a mostani sikereken felbuzdulva már készíti is elő a következő nagy dobást, amire hamarosan Ti is tudtok jelentkezni.

Addig is nézd meg galériánkat, amiben teljesen természetes, majdnem mindenki testén megtalálható dolgokat gyűjtöttünk össze!