„Édes kisfiú lettél? Most már együtt csajozunk?” -Sportolónőinket ért beszólások, bántások ellen kampányol a Szeretest csapata

Borítókép: „Édes kisfiú lettél? Most már együtt csajozunk?” -Sportolónőinket ért beszólások, bántások ellen kampányol a Szeretest csapata Forrás: Instagram/Szeretest
Hat hazai (él)sportolónő történetén keresztül mutatja be a Szeretest csapata, mi mindennel küzdenek meg nap mint nap ezek a fiatal nők a versenyzésen túl. Az Izmok vs. Idomok elnevezésű kampány a versenysportolókkal szemben támasztott irreális elvárásokra, a kettős mércére szeretné fölhívni a figyelmet és érzékenyíteni a társadalmat.

Mindenkiben szorgalmasan dolgozik a kettős elvárás, amit önmagunk és a társadalom állít fel velünk szemben, de talán még szélsőségesebb ez a kettősség a sportolók életében. Ha ismertek ezek a sportolók, akkor még a kommentelők és az utca emberei is úgy érzik, hogy szabadon szólhatnak bele sportolóink testképébe, de

sarasak ebben a különböző médiumok is, akik hírként hoznak le egy-egy edzőtábori súlygyarapodást vagy szabadon neveznek debellának vízilabdás nőket.

Ez a kettős mérce hívta életre a Szeretest legújabb projektjét, az Izmok vs. Idomok fotózást.

A 2021 májusában, egy gyönyörű loft stúdióban gyűlt össze az a 6 sportolónő, akik végül a fotózáson szerepeltek. Fiatalok, tehetségesek ám mégis óriási terheket viselnek a vállukon. Különböző karrierjük különböző fizikumot vár el tőlük. Edzőik, mestereik vagy sportolótársaik mégis hasonló módszerekkel csorbították testképüket.

Az Izmok vs. Idomok kampány ennek a 6 nőnek a történetét mutatja be és hívja fel a figyelmet arra, hogy a versenysporti lét milyen kettős mércét állít fel a sportolókban. Számos esetben étkezési rendellenességig vezetik a lányokat a napi több órában hallott szidás.

Mint a Szeretest csapata fogalmaz, céljuk az emberekben érzékenységet kelteni embertársaik iránt és kritizálásmentes és elfogadás központú gondolkodásra felhívni a figyelmet. A projektet pedig júliusi időszakban fogják bemutatni Instagram oldalunkon, kisebb narratívák és személyes történeteken keresztül.