Mikor egy optika és egy alapítvány összefog: szemüvegvásárlással SNI-s gyermeket támogathatunk

Borítókép: Mikor egy optika és egy alapítvány összefog: szemüvegvásárlással SNI-s gyermeket  támogathatunk Forrás: Szemes x KIKAPCS.
Tényleg látsz engem? Június 16-án bemutatásra kerül a Szemes x KIKAPCS. közös szemüveg kollekciója! A női és férfi szemüvegek és napszemüvegek egy igazán fontos üzenetet hordoznak. Gyakran felmerül ugyanis a kérdés, hogy tényleg látjuk e egymást és legfőképpen azokat, akik esetleg mások, mint mi. Erre szeretné felhívni a figyelmet a Szemes x KIKAPCS. kollekciója!

KIKAPCS. Alapítvány küldetése, hogy kedvezményes kikapcsolódást és közösséget biztosítson olyan családok számára, akik sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket nevelnek. A probléma, amivel találkoztunk, nem más mint hogy a sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő családok többsége elszigetelten él, megszűnik nekik a családi és baráti támogató közeg. Ezen felül a gyermekek fejlesztése nagyon sok anyagi költséget és időt vesz el a családtól, amely miatt nagyon kevés minőségi időt tudnak együtt tölteni és 70%-uk még sosem jutott el nyaralni.

A KIKAPCS. Alapítvány tudja, hogy milyen jó érzés egy szerető, támogató és elfogadó közösséghez tartozni, ezért azt tűzte ki célul, hogy ezen családok életminőségének javításán keresztül járul hozzá egy szebb világhoz.

Céljuk megvalósításához idén nyáron a Szemes Optics csatlakozott.

"Hiszek a jótékonyságban, a körforgásában! Hozzátartozik az életfelfogásomhoz. Számomra segíteni természetes és jóleső.

Szerintem példát kell mutatnunk egymásnak és hangot kell adjunk ennek, hogy ösztönné váljon az önzetlen segítségnyújtás.

Fontosnak tartom, hogy a SNI gyermekek és családjaik érezzék, hogy igenis van helyük közöttünk és értékesek! Kívánom, hogy a korlátaik köddé váljanak egy-egy KIKAPCSolódás alkalmával.” - mondja Flórián Fanni a Szemes Optics tulajdonosa.

A Szemes x KIKAPCS. kollekció így igazán különleges darabokat kínál majd a vásárlóknak. Mindegyik szemüvegkeret oldalán 4 típusú speciális kromoszóma található, mely SNI gyermekeknél jelenik meg.

Aki a szemüveg mögött áll

A szemüvegeket nem más, mint Kutner István alkotta meg, aki világhírt szerzett magának a Campbell Marson Hungary márkanév alatt. István minden egyes szemüveget egyedül és kézzel készít, így a viselőjének lehetősége nyílik arra, hogy maga dönthesse el a szemüveg színét, típusát és a felületi kezelését is.

A kollekció limitált mennyiségben szeptember végéig lesz elérhető a Szemes Optics budapesti üzletében!

A galériába kattintva megtekinted a Szemes x KIKAPCS. kollekció darabjait, amelynek megvásárlásával SNI-s gyerekeket támogathatsz.