Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről

Borítókép: Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről Forrás: Getty Images
Avagy itt tartunk a transz emberek elfogadottsága tekintetében 2017-ben.

Transzneműnek számít minden ember, akinek a nemi identitása vagy a neme kifejezése nem vagy nem teljesen egyezik meg azzal, amit születésekor megállapítottak nála. Az Éva magazin novemberi lapszámában a transgender, transzszexualitás, a transzneműség témáját járjuk körül.

Egy társadalom fejlettségének, érettségének egyik fokmérője az, hogy mihez kezd azokkal a polgáraival, akik eltérnek az átlagtól. Tudomást sem vesz róluk, mintha nem is léteznének? Kiközösíti őket? Üldözi őket? Megtűri őket? Természetesnek veszi a létezésüket és úgy tekint rájuk, mint bárki másra? Te melyiket tartod ideálisnak?
– teszi fel a kérdést Pócsik Anita főszerkesztő a novemberi Éva magazinban.

Egy transznemű ember élete nagyon sok kihívással jár. Sokan jó ideig maguk előtt sem merik felvállalni, kicsodák valójában, majd amikor végre eljutnak idáig, rengeteg diszkriminációval, beszólással vagy akár erőszakos támadással kell szembesülniük. Szerencsére egyre több transz ember tesz szert világhírnévre – például Laverne Cox színésznő –, és a láthatóság nagyban növeli a transz emberek elfogadottságát és önértékelését is.

Most egy áttekintés következik a transzneműségről néhány érdekesség és statisztika formájában, amelyből talán kaphatunk valamilyen átfogó képet a transz emberek mai helyzetéről.

Még több érdekes és figyelemreméltó információ a témában a novemberi Éva magazinban!