Katalin hercegnét alaposan megölelgették New Yorkban

Borítókép: Katalin hercegnét alaposan megölelgették New Yorkban
Ejnye-bejnye, James LeBron, hát hova tetted a józan eszedet?! És főleg: hova tetted a kezedet?!

Vilmos herceg és Katalin, cambridge-i hercegné amerikai útjuk alatt egy koárlabdamérkőzésre is eljutottak: december 8-án ez első sorból nézték végig a Cleveland-Brooklyn meccset, ami az előbbi csapat győzelmével végződött.
A mérkőzés előtt csevegtek kicsit Jay-Z-vel és Beyoncéval, a játék után pedig a backstage-ben gratuláltak a győztes csapatnak.

Ekkor történt az incidens, amitől azonnal felrobbant a brit sajtó: James LeBron, a Cleveland Cavaliers játékosa, fotózkodás közben Katalin vállára tette a kezét, méghozzá Vilmos herceg szeme láttára.

William Hanson etikett szakértő szerint ez hatalmas sértésnek és a protokoll igen csúnya megszegésének számít a hercegi családdal szemben, még akkor is, ha Katalin és Vilmos lazán kezelték a helyzetet, és nem csináltak ügyet belőle. "A britek sokkal óvatosabbak a fizikai kontaktus terén, mint az amerikaiak - mondta Hanson a Daily Mail-nek - ezt LeBronnak figyelembe kellett volna vennie."
Az amerikai kosárlabdázó csak annyit fűzött hozzá a dologhoz, hogy óriási megtiszteltetés és öröm volt számára a hercegi pár előtt játszani, boldog, hogy nyertek, és hogy személyesen is találkozhatott Kattel és Vilmossal.