Elképesztő hangfelvételek láttak napvilágot Károly királyról: nem csoda, hogy Harry nem tud neki megbocsátani

Borítókép: Elképesztő hangfelvételek láttak napvilágot Károly királyról: nem csoda, hogy Harry nem tud neki megbocsátani Forrás: Photo by Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images
Károly király és kisebbik fia, Harry között számtalan feldolgozhatatlan trauma halmozódott fel az évek során. Harry mindig háttérben érezte magát, mondhatni tartalékként testvére, Vilmos árnyékában. Memoárjának is ehhez az érzéshez hűen adott címet, méghozzá Tartalék címmel. Ebben a műben édesapjával való romlott kapcsolatáról vallott, és arról, hogy a rossz viszony egészen pontosan mikor is kezdődött.

Állítólag Károly király már Harry születésekor elégedetlen volt másodszülött gyermekével. A királyi család életrajzírói szerint, mikor Károly meglátta, hogy fia született, panaszosan felsóhajtott. Ez érthető módon korántsem volt jó hatással a házasságára, sőt állítólag Harry születése után Diana és Károly már soha többé nem éltek házaséletet.

Csalódott volt, hogy fia lett

A Good Morning America című műsorban egy soha nem halott hangfelvétel is előkerült, mikor is Diana hercegné Andrew Mortonnak mesélt a Károllyal kötött házasságáról. Ebben számol be arról is, hogy Harry keresztelőjekor odament Károly Diana édesanyjához, és a következőt mondta neki:

„Tudod, nagyon csalódottak voltunk. Azt hittük, lány lesz.” Erre az anyósa kifakadt, hogy vegye észre, mennyire szerencsés, amiért egészséges gyermeke született. Állítólag ezt követően nem szólt többet anyósához.

Forrás: David Levenson/Getty Images

Károly lány gyermeket akart

Christopher Andersen, a királyi család elismert életrajzírója a Fox News Digitalnak adott interjújában emlékezett vissza arra a beszámolóra, melyet Diana hercegné tartott Harry születésének a napjáról. „Ó Istenem – mondta Károly – ez egy fiú. És még vörös haja is van!” Diana erre a pillanatra később úgy emlékezett vissza, hogy itt egyszerűen megmenthetetlenül megromlott a házasságuk.

Ezek tudatában nem csoda, hogy Harry ilyen rossz viszonyt ápol apjával. Azonban sokkal többet is meg lehet majd tudni a hanganyagokból készített dokumentumfilmből, melynek megjelenése jövő évben várható. Ezeket a hangfelvételeket egyébként titokban készítette Diana, és még halála előtt átadta Andrew Morton írónak.

Forrás