Jodie Foster feleségül vette a barátnőjét, éljen!

Borítókép: Jodie Foster feleségül vette a barátnőjét, éljen!
A közismerten leszbikus színésznő tavaly év elején még szingli volt.

Az egész világsajtó azzal van tele, hogy Jodie Foster összeházasodott barátnőjével, Alexandra Hedison fotóművész–filmkészítővel. Mindez április 23-án történt nem egész egyéves ismeretség után.

A nagyszerű színésznő, akit először 14 évesen jelöltek Oscarra, a 2013-as Golden Globe-on még arról beszélt, hogy egyedülálló.

Muszáj valamit elmondanom, amit még sosem mondtam ki a nyilvánosság előtt: egy kicsit izgulok emiatt... De most akkor kibököm, fennhangon és büszkén, oké? Tehát... szükségem van a támogatásotokra ebben... Szingli vagyok" – mondta Jodie Foster a 2013-as Golden Globe gálán. A színésznő leszbikussága addigra már évek óta ismert volt, és erről is beszélt a Globe pódiumán abból az alkalomból, hogy átvette az életműdíjat: „Már réges-rég, a kőkorszakban coming outoltam a közeli barátaimnak, családomnak és a munkatársaimnak." Itt nézheted meg a videót, amelyben mindez elhangzik:

Jodie Foster volt partnerével, Cydney Bernard producerrel külön élve, de közösen neveli két fiát. Tavaly óta szemlátomást nagy változás állt be a színésznő életében: nem egész egy év együtt járás után összeházasodott Alexandra Hedisonnal, aki a kétezres évek elején Ellen DeGeneres tévésztárral élt együtt. Hedison színésznő, fotóművész és filmrendező; leginkább az L című tévésorozatból lehet ismerni, amely egy Los Angelesi leszbikus közösség életét dolgozza fel.


Alexandra Hedison

Jodie Fosterről és Alexandra Hedisonról eddig nagyon kevés közös fotó készült; Foster híres arról, hogy kerüli a nyilvánosságot. A fenti, Golden Globe-os beszédében ugyancsak frappánsan fogalmazza meg, miért: „Ha valaki kisgyerekkora óta közszereplő, mint én, annak a számára a magánélet kincs, amiért folyamatosan harcolni kell... Sajnálom, ha csalódást okozok, de nem vagyok alkalmas arra, hogy realitysztár legyek."

Az Egyesült Államokban jelenleg tizennyolc állam törvényei teszik lehetővé a melegházasságot. Magyarországon 2009-ben vezették be a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét, amelynek keretében azonos nemű párok mondhatják ki egymásnak az igent.

Fotók: Pinterest