Idén végre fehér karácsonyunk lesz? Ilyen időjárás várható az ünnepekre

Borítókép: Idén végre fehér karácsonyunk lesz? Ilyen időjárás várható az ünnepekre Forrás: cocoparisienne/pixabay
Lassan november közepe van, és egyre jobban hangolódunk az ünnepekre. Miután igencsak sokat kellett várni arra, hogy ténylegesen az igazi őszi idő beköszöntsön hozzánk, bizony felmerülhet a kérdés, hogy a következő évszak – és leginkább a karácsony – mégis milyen jellegű időjárást tartogat. Íme a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat: lesz-e fehér karácsonyunk?

Valószínűleg már az idejére sem emlékszünk, mikor volt utoljára havas, fehér karácsonyunk. A remény pedig egyre jobban halványodik, hiszen még az igazi ősz is csak pár nappal ezelőtt köszöntött be. Ez pedig bizony a télre is komoly kihatással lesz.

A szakértők szerint a szén-dioxid kibocsátás folyamatos növekedése miatt az idei szeptember volt a legmelegebb a 20. század kezdete óta. Ezt a jelenséget El Ninónak hívják, és bizony az elkövetkezendő pár hónapra is jelentős hatással lesz, így számíthatunk arra, hogy sorba fogja megdönteni a melegrekordokat az időjárás.

Forrás: ErikaWittlieb/ Pixabay
Miután enyhe tél várható, így ha esik is hó, valószínűleg nem fog hosszú ideg megmaradni.

Legutoljára ilyen intenzitással 2015-16-os évben lehetett érezni a melegedést, mely akkor a mérések kezdete óta a legmelegebb évnek számított. Úgy tűnik, ez a rekord pedig 2024-ben meg is fog dőlni.

Az előrejelzések szerint továbbra is enyhe őszre, illetve ehhez hasonló módon, enyhe télre is számíthatunk. Azonban viszonylag sok csapadék és borongós idő várható, azonban sajnos az enyhe időjárásnak köszönhetően, ha érkezik is hó, szinte azonnal el fog olvadni, így sajnálatos módon a fehér karácsonyra igencsak kevés esély van.

Az alábbi galériában pedig régi karácsonyi képeket szedtünk össze!

Már kapható az ÉVA ADVENT! Hangolódj te is az ünnepekre különszámunkkal!