7 mesebeli hely a világban, ami Walt Disney-t is inspirálta: Budapest is köztük van!

Borítókép: 7 mesebeli hely a világban, ami Walt Disney-t is inspirálta: Budapest is köztük van! Forrás: Getty Images
Amennyiben te is kislányként álmodozva, vágyakozó tekintettel nézted a Disney-mesék csodálatos világát, közben arról fantáziálva, hogy milyen csodálatos lenne ilyen kastélyok falai között élni, akkor van egy szenzációs hírünk. Ugyanis számos Disney kastélyt valódi várakról, helyszínekről mintáztak, melyeknek némelyike mindössze néhány órányi autóútra található tőlünk. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be!

Idén lett 100 éves a The Walt Disney Company, fennállásának 100. évfordulójának alkalmából pedig összegyűjtötte azokat a helyszíneket, melyek egyes mesék képi világát inspirálták. Tudtad, hogy például Csipkerózsika kastélyát, mely egyébként nemcsak Disneylandet uralja, hanem még a lógóban is visszaköszön, egy németországi helyszín, méghozzá a Neuschwanstein kastély inspirálta?

A legtöbb Disney-rajongónak kifejezetten jó hír, hogy némely helyszín mindössze néhány órányi autóútra található, így akár el is mehetünk megnézni azokat a valóságban is csodálatos helyeket, melyek a Walt Disney alkotóit inspirálták.

Ami pedig igazán érdekes, és sokak számára eddig ismeretlen információ volt, hogy bizony még Budapest is szerepel a listán. Ám ez esetben nem valamely Disney hercegnő otthonát inspirálta fővárosunk egyik csodálatos épülete, hanem a Fekete özvegy egy részének a forgatására került itt sor, méghozzá a Tőzsde palota tetején. De ezentúl még a Nyugati és a Keleti pályaudvaron is forgattak jeleneteket.

Forrás: Rick Han/ Pexels
A Disneylandben található Csipkerózsika palotát a Neuschwanstein kastély inspirálta.

Sokak számára ismeretlen volt eddig, hogy ezek a kastélyok valós helyszínek alapján lettek megálmodva. Ugyanis a Disney készített egy kutatást, melyben a rajongókat arról kérdezték, hogy tisztában vannak-e azzal, hogy valós helyszínek ihlették a Disney kastélyokat. Ennek eredménye alapján pedig a megkérdezettek 42 százaléka egyáltalán nem volt tisztában azzal, hogy a Disney-rajzfilmek számos látványossága valóságban létező épületek alapján lett megrajzolva.

Szintén érdekesség, hogy ugyanezen felmérésen megkérdezettek jelentős százaléka úgy vélekedett, hogy álomesküvőjét legszívesebben egy olyan kastélyban tartaná, ami hasonló, mint amelyek a mesében találhatók.

Az alábbiakban pedig összeszedtük a legszebb Disney kastélyokat, melyeket valós épületek inspiráltak!