Bruce Jenner bevallotta, hogy transznemű

Borítókép: Bruce Jenner bevallotta, hogy transznemű Forrás: europress
Ez egy médiatörténeti pillanat az Egyesült Államokban, és most elmeséljük, hogy miért az, valamint hogy ki az a Bruce Jenner. Cikkünket frissítettük.

Update:Bruce Jenner valóban felvállalta, hogy nőnek érzi magát, és hogy átalakító procedúrának néz elébe. Íme a legfontosabb dolgok, amik kiderültek az interjúból:

1. Fiatalkora óta úgy érzi, rossz testbe született.
2. Évekig kísérletezettnői ruhák viselésével.
3. A 80-as években hormonkezelésnek vetette alá magát, de aztán felhagyott ezzel, amikor megismerkedett Kris Kardashiannel.
4. Bruce jelenleg is különböző kozmetikai procedúrákon megy keresztül, de a teljes átalakítás még nem eldöntött. Úgy gondolja, hogy nőnek lenni életmód és szellemi állapot kérdése is.
5. Hangsúlyozta, hogy nem vonzódik a férfiak iránt, ugyanakkor bűntudatot érez korábbi házasságai miatt.

2015. április 24-én Bruce Jenner olimpiai bajnok atléta egy kétórás tévéinterjúban állítólag fel fogja vállalni, hogy ő valójában egy férfitestbe született nő, és hogy éppen átoperálási procedúrán megy keresztül.

Az interjút, amelyre Diane Sawyer műsorában kerül sor, hónapok óta feszült várakozás övezi. Spekulációk, kisebb-nagyobb teaserek, paparazzifotók Bruce-ról női ruhában vagy csak furcsán eltorzult arccal, családjának változatos kommentjei a közösségi médiában – ilyenek árasztják el a közvéleményt már tavaly év vége óta.

Na de miről, illetve kiről van szó? Néhány alapvető tény:

  1. A most 65 éves Jenner 1976-ban, a montréali olimpián szerzett olimpiai aranyérmet tízpróbában.
  2. A 80-as években színészként kezdett feltűnni nem túl sikeres filmekben, elsősorban a tévében.
  3. A valóságshow-k a 90-es évek vége felé lettek népszerűek – Bruce ezekben már akkor rendre feltűnt, eleinte olyanokban, amelyek sportolókat mutattak be, aztán változatos egyéb realitykben is, mint például a Celeb vagyok, ments ki innen.
  4. Bruce Jenner háromszor nősült, és összesen 10 (saját és fogadott) gyereke van. Harmadik alkalommal, 1991-ben Kris Kardashiant vette el, akinek az előző házasságából már volt négy gyereke (Kourtney, Kim, Chloé és Rob). További két gyerekük (Kendall és Kylie) született.
  5. 2007-ben indult a Keeping Up with the Kardashians című valóságshow, amely a család életét mutatja be – már a 8. évadnál tart. Rengetegen nézik, és a műsor Kardashian família tagjait egy csapásra a bulvárlapok címoldalára repítette.
  6. A Kardashian lányok (főként Kim) már évek óta a bulvármédia királynőiként tengették mindennapjaikat, amikor 2013-ban Bruce Jenner és felesége bejelentették különélésüket. A kimondott válás csak 2015 márciusában lépett hatályba.


  7. Hónapok óta keringenek pletykák arról, hogy a hamisítatlan amerikai sportolóként indult Bruce Jenner éppen nővé operálási procedúrán megy keresztül. Bár több paparazzifotó készült róla női ruhában, lakkozott körmökkel vagy borotvált lábbal, az igazság csak és kizárólag a Diane Sawyerrel folytatott beszélgetésből fog egyértelműen kiderülni, ezért valószínűleg több százmillió néző ül a képernyő elé péntek este, helyi idő szerint 9-kor.