A lány, akitől bocsánatot kért az Instagram, amiért kicenzúrázta a fenekét

Borítókép: A lány, akitől bocsánatot kért az Instagram, amiért kicenzúrázta a fenekét
...mármint a lányét. Nem semmi történet.

Meghan Tonjes, a Los Angelesben élő zenész és videoblogger

nagy barátja a közösségi oldalaknak. Rendszeresen oszt meg mindenféle tartalmat a Twitteren, az Instagramon vagy a Youtube-on. Néha az ebédjéről tesz fel fényképet, néha a kiskutyájáról, máskor a fenekéről.

Vagy saját magáról fehérneműben. Meghan nagydarab lány, de szereti a testét és szereti megmutatni, amije van. A jó ízlés határain belül.

Mindezt onnan tudjuk, hogy elmondja ebben a videóban,

amelyet "Dear Instagram" címmel készített. Mintegy nyílt levél ez, videóformátumban. Ja és hogy miért készítette?Hát azért, mert az Instagram törölte a fenekéről készült fotót, amelyet a minap tett fel a fotómegosztó szájtra.

"Kaptam tőled egy automatikus levelet -- meséli Meghan --, amelyből kiderült, hogy a fotó azért lett levéve, mert illetlennek minősül és megsérti a közösségi irányelveket."

Például közösségi irányelvek közé tartozik -- érvel tovább a blogger --, hogy ne legyen a képeken meztelenség vagy pornográf tartalom. Márpedig ha én meztelen vagyok ezen a képen, akkor minden egyes strandot nudistának kellene tekintenünk.

Meghan azt is felhozza érvként, hogy más instagram-felhasználók következmények nélkül tehetnek fel változatos képeket a fenti témában, és azokat mégsem törli az Instagram. Ha Kim Kardashian feltölt egy sikamlós fotót az Instára, az ott marad és punktum.

Meghan Tonjes ezt kettős mércének nevezi, és a videóban követeli, hogy a szolgáltató lépjen valamit.

A videót több százezren látták és Meghannek rengeteg új követője lett. A nagy vircsaft hatására az Instagram visszatette az inkriminált bugyis fotót és bocsánatot kért a bloggertől.

Az eset erősen emlékeztet minket egy nemrégi sztorira, amikor az Instagram törölte egy felhasználó accountját, aki egyik kiposztolt fotóján nyilvánvalóvá tette, hogy nem szőrteleníti a bikinivonalát.

Mit gondoltok?Ti feltennétek magatokról ilyen közeli képet?Várjuk a véleményekteket emailben vagy kommentben!