Rengeteg hosszú hétvégénk lesz jövőre: így időzítsd a szabadságaidat

Borítókép: Rengeteg hosszú hétvégénk lesz jövőre: így időzítsd a szabadságaidat Forrás: Getty Images
Legnagyobb örömünkre 2024-ben nagyon sok hosszú hétvégénk lesz, így érdemes lehet ezekhez az időpontokhoz igazítani a szabadságokat, így hosszabb ideig pihenhetünk, és még több szabadnapunk is marad. Az alábbiakban összeszedtük, hogy miként alakulnak az ünnepek időpontjai jövőre.

Szerencsére jövőre rengeteg hosszú hétvégénk lesz, ugyanis a legtöbb ünnep vagy péntekre vagy hétfőre esik. Persze van árnyoldala is annak, hogy ilyen sokat pihenhetünk, ugyanis az évben háromszor szombaton is munkára kényszerülünk. Az alábbiakban mutatjuk a pontos dátumokat.

Január 1.

Nem is lehetne kellemesebben indítani az évet, mint egy munkaszüneti nappal, ugyanis január elseje hétfőre esik, így egy rövid munkahéttel indíthatjuk az évet.

Március 15.

Nos, ritkán van ekkora szerencsénk, de péntekre fog esni az 1848-48-es forradalom és szabadságharc ünnepe, így egy hosszú hétvégével köszönthetjük a tavaszt.

Húsvét

A 2024-es húsvéti ünnep március 29-én, nagypénteken kezdődik, és április elsejével, hétfővel zárul. Így négy napot pihenhetünk húsvét alkalmából.

Pünkösd

A jövő évi pünkösd május 19-20-ra esik, így szintén egy háromnapos hétvégénk lesz.

Augusztus 20.

Nos, az egyik legjobb hírünk, hogy nyáron is kapunk egy négynapos hétvégét. Ugyanis az államalapítás ünnepe keddi napra esik, ennek értelmében pedig az azt megelőző hétfő szabadnap lesz.

Forrás: Getty Images

Október 23.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából megpihenhetünk a hét közepén, ugyanis szerdára fog esni az adott munkaszüneti nap.

Mindenszentek

November elseje szintén egy hosszú hétvégével fog minket megajándékozni, ugyanis péntekre esik november első napja.

Karácsony

Végül pedig az év megkoronázása a karácsonyi ünnep lesz, ugyanis 2024-ben hatnapos egybefüggő karácsonyi pihenésünk lesz. December 24-e keddre esik és egészen 29-éig (vasárnap) élvezhetjük a pihenést.

Szombatok, amiken dolgoznunk kell

Természetesen ahhoz, hogy ennyi hosszú hétvégénk legyen az évben, bizony néhol szombaton is dolgoznunk kell. Jövőre augusztus harmadika az első olyan szombat, melyen egy plusz pihenőnapot kell pótolnunk, ugyanis ekkor dolgozzuk le az államalapítást megelőző napot, augusztus 19-ét.

Ezt követően decemberben kétszer is dolgoznunk kell szombaton, mégpedig 7-én és 14-én. Ám ennek köszönhetően egy nagyon hosszú pihenéssel zárhatjuk az évet!