Komoly döntést kellett meghoznia II. Erzsébetnek

II.Erzsébet, királynő, Forrás: Oli Scarff/Getty Images
A járványhelyzet miatt 2021 sem lesz ugyanolyan, mint az eddigi évek - ezt II. Erzsébet is jól tudja, éppen ezért egy nagyon fontos döntést hozott az idei évvel kapcsolatban.

A királyi család tagjai jelentős társadalmi életet éltek 2020 tavaszáig, ám a koronavírus okozta járványhelyzet alaposan átírta az ő életüket is. Ráadásul többek között II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg is igencsak a veszélyeztetett korosztályba tartoznak, így a családnak alaposan át kellett gondolni az idei terveket is.

Éppen ezért II. Erzsébet 2021-re lemondta az összes kerti partit, amit a Buckingham-palota kertjében rendeztek volna meg.

Pedig ezek az események évtizedek óta hagyomány a királyi család életében, mellette pedig fontos társadalmi események.

Az 1860-as évek óta minden évben megrendezik őket, az elmúlt években csaknem 30.000 ember vett részt rajtuk. Itt jelent meg a brit társadalom krémje, és persze a királyi család tagjai is részt vettek rajtuk, így ezek azon kevés alkalmak egyikei voltak, amikor lehetett vegyülni a kékvérűekkel.

Harry herceg és Meghan Markle, Eugénia és Beatrix hercegnők, valamint Vilmos hercegék mindannyian vettek már részt ilyen rendezvényeken.