A természetes izzadásgátlás 6 alapelve

Borítókép: A természetes izzadásgátlás 6 alapelve Forrás: Unsplash
Egyszerű életmódbeli változtatások segítségével is megelőzhető, vagy csökkenthető a hónalj izzadása és a szagok intenzitása. Mutatjuk, mire figyelj oda!

Az instyle.hu cikke.

Késlekedve, de beköszöntött az igazi nyár, természetes, hogy fokozottabban izzadunk. Nem szabad szégyellni, már apróbb életmódbeli változtatásokkal is jól lehet kezelni, például úgy, hogy a szoros, nehezen szellőző, műszálas anyagokból készült ruhák helyett a természetes, legalább 80%-ban pamut, gyapjú vagy lenvászon alapanyagú, lágy esésű ingeket és nadrágokat választunk. Meg úgy is, hogy hűsítő hatású ételeket és italokat fogyasztunk. Ez az a lista, amin a jeges kisfröccs sajnos nem szerepel... A borsmenta vagy zsálya tea viszont annál jobb választás azoknak, akik hajlamosak az erősebb izzadásra.

Forrás: Unsplash

Izzadásgátlás természetesen - életmódbeli változtatások segítségével

Kerüld a csípős ételeket és az alkoholt! Fogyassz helyettük könnyű, nyárias halételeket, piros bogyós gyümölcsöket, citrusokat és langyos menta teát!

Oldd a stresszt úszással, jógával vagy meditációval, bármilyen edzésformával, ami felszabadít!

Viselj természetes alapanyagú, jól szellőző ruhákat!

A fehér és fekete darabokon kevésbé feltűnő az izzadságfolt.

A drogériákban kapható hónaljtapaszok viselése diszkrét és praktikus megoldást nyújt addig, amíg nem csökken az izzadás mértéke.

Válassz CFC mentes és hajtógáz nélküli, környezetbarát dezodorokat!

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a hónalj bőre alapvetően vékonyabb és érzékenyebb, gyakran szőrtelenítjük, ezért nem mindegy, hogy mivel ápoljuk. Most összegyűjtöttük nektek régi és új kedvenceinket!