Borítókép: Hogyan segíthetnek a problémás bőrön az ásványi kozmetikumok? Forrás: Endrész Tímea

Hogyan segíthetnek a problémás bőrön az ásványi kozmetikumok?

Tág pórusok, miteszerek, pattanások, aknék. A felnőtt korosztályt sem kerüli el a problémás bőr jelensége. A legtöbbször kozmetikai sminktermékek után nyúlunk, hogy eltűntessük a bőrhibákat. Ám vannak olyan termékek, amik nem csak elfedik a problémát, hanem segítenek megbirkózni velük. Az ásványi kozmetikumok jótékony hatást gyakorolnak a bőrre.

A bőrünk milyensége a genetikán túl, számos tényező függvénye. A nehezen befolyásolható külső tényezők - mint az UV-sugárzás vagy a szennyezett levegő - legalább olyan mértékben hozzájárul bőrünk minőségéhez, mint életvitelünk. Az étkezésünk, az alkoholfogyasztási, dohányzási és alvási szokásaink, vagy a stressz szintén nagy hatással vannak a bőrünk állapotára.

A bőrproblémák elfedése céljából legtöbbször alapozó és korrektor után nyúlunk, nem is gondolva arra, hogy a kozmetikai termékek talán sokszor még súlyosbítják a bőrünk felborult működését.

Mik azok az ásványi kozmetikumok?

A Földön, a földkéregben körülbelül 4000 féle ásványt mutattak ki az idők során. Az ásványi alapozók innovatív kozmetikumok, melyek a födkéreg egyszerű és természetes anyagait használja fel alapanyagnak, így bármilyen bőrtípussal is legyünk megáldva, néhány használat után már érezhetjük jótékony hatásukat. Ilyen alapanyag például az UVA/UVB védelmet biztosító titán-dioxid, a színt adó vas-oxidok, a fényes hatású mika, valamint, az antibakteriális hatású cink-oxid is.

Az Annabelle Minerals ásványi alapozói nem a megszokott textúrában köszönnek ránk: a kerek tégely por állagú alapozót rejt magában, melyek fényes, matt vagy fedő finish-sel rendelkeznek. A zsíros vagy zsírosodásra hajlamos bőrűeknek ez a por alapú megoldás kifejezetten jótékony. Mindannyian – mi problémás bőrű nők leginkább – ismerjük az a jelenséget, amikor nap közepén átfényesedik a reggel gondosan feltett make up. A por állag a természetes zsiradékot megköti a bőr felszínén, ezzel a csillogó bőr lehetőségét minimálisra csökkenthetjük. Az ásványi alapozó nem tömíti el a pórusokat, így az arcbőr gondtalanul lélegezhet.

Forrás: Endrész Tímea

A por állagból hogyan lesz tartós alapozás?

Az por állagú ásványi termékek felviteléhez nélkülözhetetlen az alapos hidratálás. Ezt az Annabelle Minerals csapata is nagyon jól tudja, így kifejlesztették 95%-ban természetes és 100%-ban vegán Soft Creamet, ami egy pihekönnyű, nappali hidratáló krém, mely rendkívül gyorsan felszívódik, finoman védi az érzékeny arcbőrt és javítja annak rugalmasságát. Shea vaj, borágó magolaj, ricinusolaj, szőlőmagolaj, szőlőmagolaj, növényi glicerin, E-vitamin, hialuronsav, folsav biztosítja a megfelelő alapot az ásványi termékeknek, nem tömíti be a pórusokat – ami az aknék egyik fő problémaforrása – így tökéletesen megfelel még a zsíros, zsírosodásra hajlamos és kombinált bőrre is. Így lesz a smink elkészítése tudatos szépségápolás és bőrápolás egyben.

Attól függően, hogy milyen fedést szeretnénk elérni 2-3 csipetnyit elég a tégely tetejébe szórni, és egy ecset segítségével körkörös mozdulatokkal könnyedén felvihető az ásványi alapozó a bőrünkre.

Kipróbáltuk! Nagyon szépen belesimul az összképbe. Felrakás után néhány másodpercig poros hatása van, aztán a hidratálóval jól előkészített bőrnek köszönhetően ez eltűnik. A végeredmény olyan, mintha nem is lenne rajtunk semmi, mégis szép egyenletessé teszi az arcbőrt. Igazán könnyed viselet, természetes hatás.

Amennyiben extra fedésre lenne szükségünk az alapozó színéhez tökéletesen illeszkedő korrektorok állnak segítségünkre.

Tökéletes alapozás után emeljük ki arcunk egyedi részeit

Egy kutatás szerint, ha egy számunkra ismert arcból kitakarják a szemöldököt, akkor jóval kevesebb az esélye, hogy felismerjük, mintha ugyanannak a személynek a szemét takarták volna ki. A szemöldök ad keretet az arcnak, ezért nagyon fontos, hogy a sminkünk elkészítésénél, hangsúlyt fektessünk rá. A jól elkészített szemöldök eltereli a figyelmet a bőrünk egyéb hibáiról. Ma már ásványi szemhéjpúdereket és szemöldökformázó termékeket is találunk a kínálatban.

Ragyogj!

Egy jól kiválasztott pirosító friss és fiatalos ragyogást kölcsönöz a bőrnek, kihangsúlyozza az almácskákat, a járomcsontot, valamint gyengéd kontúrt adnak az arcnak. Az Annabelle Minerals kínálatában nyolc féle árnyalatban tündöklő pirosító közül választhatunk, így biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A mi kedvencünk – így nyár derekán – a Peach Glow árnyalatú ásványi pirosító lett, ami az üde barackszín és fénylő hatás együttese. A természetes mika ásvány ezernyi apró részecskéje pompás csillogást kölcsönöz arcunknak, ezzel egészséges ragyogást biztosít. A napcsókolta, nyárias hatást biztosan átcsempészhetjük majd vele a hidegebb hónapokra is.

A föld kincseit visszük fel az arcunkra. Cserébe vigyázunk is a bolygónkra?

A kozmetikai termékek csomagolásai hatalmas terhet raknak a bolygónkra. Ezt a problémát az Annabelle Minerals csapata is felismerte. Jelmondatuk az, hogy mindannyian tehetünk valamit a mindennapokban használt eldobható műanyag mennyiségének csökkentése érdekében. A termékek natúr színű, újrahasznosítható papír csomagolásban érkeztek hozzánk tesztelésre. Ezt az alapanyagot utántöltő termékeiknél is felhasználják az üveg és az alumínium mellett.