7 berögzült szépségápolási szokás, ami merénylet magad ellen

Borítókép: 7 berögzült szépségápolási szokás, ami merénylet magad ellen Forrás: Getty Images/Image Source
Te is azt gondolod, minél vastagabban viszed fel a nappali krémedet, annál hatékonyabb? A sminkecseteidet pedig elég félévente tisztítani? Akkor bizony hatalmasat tévedsz! Mutatunk 7 olyan szépségápolási szokást, amit érdemes újragondolnod, hogy elkerüld a várttal ellentétes eredményt!

Túl gyakran ritkítod a szemöldököd

A szemöldök szedése fokozatosan gyengíti a szőrszálakat, ezért sokszor a kevesebb több a formázása terén. Hagyd, hogy természetesen megnőjön a szemöldököd, majd keress fel inkább egy szakembert, aki az arc karakteréhez igazítja a formáját!

Túl ritkán tisztítod a sminkecseteidet

Naponta tisztítod az arcbőröd, de a sminkecseteket soha? Jó, ha egy évben egyszer megtisztítod? Fontos tudnod, hogy a tiszta ecset könnyebb alkalmazást tesz lehetővé, és megakadályozza a bőr pórusait elzáró baktériumok elterjedését, míg a szennyezett ecset pattanásokat, gyulladást és akár akut fertőzést is okozhat. Az ecseteid tisztítása kéthetente – de legalább havonta – legyen kötelező program!

ártó szépségápolási szokások
Forrás: Getty Images/Deagreez

Túl vastagon viszed fel az arckrémedet

Teljesen felesleges túl sokat használni a nappali krémedből, hiszen a gyártók a hatóanyagokat a bőr felszívóképessége szerint adagolják. És bár azt gondolhatod, minél vastagabban viszed fel, annál több értékes tápanyaghoz jut a bőröd, ennél nagyobbat nem is tévedhetnél, mivel ha túl sok krémet teszel az arcodra, a hatóanyagok nem tudnak megfelelően felszívódni a bőrsejtekbe. A gazdag formulájú krémektől ráadásul még fényleni is fog a bőröd. Inkább kend be naponta kétszer az arcodat, dekoltázsodat, kisebb mennyiséget használva, mint egyszer túlzásba esve. Ha pedig igazi mélytáplálásra vágysz, használj egy gazdag összetételű maszkot, amelynek a textúráját úgy alakították ki, hogy növelje a bőr áteresztőképességét, így segítve a hatóanyagok bőrbe jutását.

Nem mosod le a micellás vizet

A sminkeltávolító micellás vizek nem véletlenül olyan népszerűek, hiszen amellett, hogy praktikusak és nagyon egyszerű a használatuk, rendkívül hatékonyak is. Felületaktív anyagaik mágnesként vonzzák magukhoz a szennyeződéseket. Ám nagyon sokan nem ismerik, hogyan kell helyesen használni őket. Töröld át az arcod egy micellás oldattal átitatott arctisztító koronggal, de ezt a lépést mindig kövesse egy vízzel, virágvízzel vagy arctonikkal történő permetezés és lemosás!

Egyszer samponozol

Ha a hajmosási rutinod eddig egyszer samponozást jelentett, itt az ideje, hogy ezen változtass! Az első adag samponnal ugyanis csak a port és a szennyeződéseket tudod eltávolítani, a második képes arra, hogy tökéletesen megtisztítsa a fejbőrödet is. Kevesen tudják, de a hajmosás első és második samponozásához akár két különböző terméket is lehet használni, annak megfelelően, milyen célt akarsz elérni velük.

ártó szépségápolási szokások
Forrás: Getty Images/Gilaxia

Nem fertőtleníted a mobilodat

Mindent tisztán tartunk, fertőtlenítünk, de a mobiltelefonjukról még azok is hajlamosak megfeledkezni, akik pedig kínosan ügyelnek a „kórokozómentességre”. Pedig már kutatások is bizonyították, hogy a mobilunkon több baktérium található, mint egy WC-ülőkén. Ha pattanásos a bőrünk az arcunk egyik oldalán, nagy valószínűséggel a telefonunk lehet az oka. Próbáljuk kerülni a közvetlen kontaktust a telefonnal, használjunk fülhallgatót, autóban pedig kihangosítót beszélgetés közben és naponta tisztítsuk le a telefonunkat antibakteriális tisztítókendővel!

Kávéval veszed be a vitaminjaidat

Ha a vitaminjaidat rendre kávéval vagy teával vetted be, sokat tettél azért, hogy az értékes tápanyagok ne szívódhassanak fel. A kávé és a tea ugyanis jelentősen csökkentheti a bevitt anyagok dózisának beépülését, sőt akár teljesen ki is iktathatja azokat. Vedd be reggel a vitaminjaidat, aztán várj legalább 30 percet – de inkább egy órát –, mielőtt meginnád az első teádat vagy cappuccinódat. Ha a tablettát étkezés közben javasolt bevenni – mint például a D-vitamin és a probiotikumok esetében – akkor az étkezéshez ne igyál teát és kávét, sőt szénsavas üdítőket és alkoholt sem, ezek ugyanis ugyanolyan negatív hatással bírnak.

Forrás

Galériánkra kattintva pedig megismerhetsz 4 ősi szépségápolási technikát, amit ma is bevethetsz!