6 elixír az arcbőrödnek, amiktől ragyogni fogsz

Borítókép: 6 elixír az arcbőrödnek, amiktől ragyogni fogsz Forrás: Unspalsh/Ilya Pavlov
Annyi év krémezés után kezdjük megtanulni, hogy az olaj sokkal természetesebb választás az arcápolásban, mint a legtöbb kence. Tévhit, hogy zsíros bőrűek nem használhatják, épp ellenkezőleg, mivel külsőleg extra olajat viszel fel rá, ezt úgy kódolja a bőröd, hogy kevesebb faggyút kell termelnie.

A kifejezetten arcápolásra készült olajok olyan elixírek amik bőrtípus szerint választhatók és célzottabb a hatásuk, mint az egyszerű növényi olajoknak, például a mandulaolajnak.

A növényi olajok biokémia felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz, és mesterségesen utánozhatatlan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek nem csak táplálnak, de a bőr védekező képességét is erősítik. Meggátolják a sejtek vízvesztését anélkül, hogy akadályoznák a bőrlégzést és leszoktatnák a bőrt saját zsíranyagainak megtermeléséről, mégis segítik abban, hogy azt kiegyensúlyozottan tegye.

De mindehhez elengedhetetlen, hogy a bőrtípusodhoz passzoló terméket használj, és meglátod, pár napos használat után már selymes tapintásúvá válik tőle az arcod. Keverheted a krémedhez is, de még jobb a hatásuk vizes (esetleg rózsavízzel áttörölt) arcra, önmagukban használva.

Az arcápoló olaj nappali és éjszakai használatra egyaránt jó, de ha nem akarod elhagyni a kedvenc krémed, akkor éjszakára válaszd az olajat.

A galériában mutatunk 5 kiváló terméket, amiket a JOY-Napok DIGITAL SPECIAL alkalmával, szeptember 10 és 13. között még olcsóbban is vásárolhatsz meg!