3 ellenállhatatlan forró csoki recept

Borítókép: 3 ellenállhatatlan forró csoki recept Forrás: luvoinc
3 durván ellenállhatatlan és abbahagyhatatlan forró csoki recept következik. Mi szóltunk.

Bizony itt a hideg idő, és ilyenkor talán legnagyobb vágyunk, -már ami az édességeket illeti-, egy kellemesen krémes forró csoki. Most 3 különleges forró csoki recept áll rendelkezésedre ahhoz, hogy átmelegíthesd tested-lelked, hogy isteni itókát tudj szervírozni a vendégeidnek, és persze, hogy te is áldozhass kicsit az édességek oltárán. ;-)

Forrás: luvoinc
Elkészítési idő: 10 perc
1 személyre
Klasszikus forró csoki recept
Hozzávalók
  • 4 evőkanál holland kakópor
  • 2-4 evőkanál cukor (attól függően mennyire szereted édesen)
  • 1 csipet só
  • 2 csésze tej (lehet növényi alapú is)
  • 1/4-1/2 teáskanál vanília aroma (ha erősebb ízt szeretnél, akkor add hozzá a többet)
1. lépés
Tedd a száraz hozzávalókat egy edénybe, és gyújtsd be a tűzhelyet alacsony fokozatra!
2. lépés
Keverd el az alapanyagokat kb. 2 evőkanál tejjel, és hagyd egy picit a melegen összeolvadni, miközben folyamatosan kevergeted!
3. lépés
Add hozzá a maradék tejet, és alacsony fokozaton főzd addig, amíg elkezd forrni! Ekkor add hozzá a vanília aromát, zárd el a tűzhelyet és kevergesd, hogy hűljön picit!
4. lépés
Tálald hőálló pohárban, vagy bögrében, a tetejét díszítsd tetszés szerint! Tipp: ha alkoholos verzióra vágysz, tölts a pohárba 2 cl ír likőrt, és azt öntsd fel a forró csokival!
Forrás: luvoinc
Elkészítési idő: 10 perc
1 személyre
Fűszeres-chilis forrócsoki recept
Hozzávalók
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 1 törés étcsokoládé (a kedvencedből)
  • 1/2 teáskanál őrült fahéj
  • 1/4 teáskanál vanília aroma
  • 1 csipet őrölt chili por
  • 2 csésze tej (növényi alapú is lehet)
1. lépés
Tedd a száraz hozzávalókat egy edénybe, keverd őket össze! Állítsd alángot közepes fokozatra!
2. lépés
Dobd bele a csokit, két evőkanál tejet és hagyd picit, hogy elkezdjen összeolvadni! Amikor kezd enyhén krémesedni, öntsd fel a maradék tejjel!
3. lépés
Közepesen lángon főzd forrásig, majd tedd hozzá a vanília kivonatot! Ha nem szereted teljesen keserűen, ekkor adhatsz hozzá egy kevés édesítőszert (amit szeretsz). Tipp: alkoholos változata rummal, vagy tequilával ajánlott, 2 cl hozzáadásával.
Forrás: luvoinc
Elkészítési idő: 10 perc
1 személyre
Mogyorókrémes forró csoki recept
Hozzávalók
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál mogyorókrém (a pohár aljára)
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet fahéj (opcionális)
  • 2 csésze tej (növényi alapú is lehet)
1. lépés
A mogyórókrémet kanalazd a pohár aljára! A többi hozzávalót keverd össze egy edényben közepes láng fölött, apránként hozzáöntve a tejet!
2. lépés
Ha forrás után kész a tejes forrócsoki, add hozzá a vanília kivonatot, majd öntsd rá a mogyorókrémre!
3. lépés
Keverd addig, amíg a mogyorókrém elegyedik a folyadékkal! Majd add hozzá a fahéjat, ha szeretnéd! Ha nem akarod a bögrében összekeverni, gyorsabban is elegyítheted például egy hőálló mixer pohárban!
4. lépés
Tipp: alkoholos változathoz a Kahlua likőr ajánlott, abból is maximum 2 cl.

Ha még több "hideg elleni" finomságra vágysz, próbáld ki például ezt az ínycsiklandó csilit!

(Fotók és recept: luvoinc)