Fehérjedús töltött kaliforniai paprika nem csak paleóhívőknek

Olaszosan fűszerezett ínyencség darált pulykahússal töltve. Fölöttébb egészséges és szénhidrátszegény.
Kevesebb mint félóra alatt összedobhatod ezt az olasz módra készülő töltött paprikát, amely kevés hozzávalóból, viszont sok fűszerrel készül, és egy darab összesen 285 kalóriát tartalmaz! Íme a recept:
Paleo töltött kaliforniai paprika
- Hozzávalók 4 személyre
- 2 kaliforniai paprika félbevágva és megtisztítva
- 1 ek kókuszolaj
- ½ nagy hagyma feldarabolva
- Tengeri só és fekete bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma összenyomva vagy apróra vágva
- 100 g felkockázott paradicsom (friss vagy konzerv)
- 450 g darált pulykahús
- 6 bazsalikomlevél finomra vágva
- További bazsalikomlevelek egészben, díszítésnek
Elkészítés:
- Melegítsd fel a sütőt 5-ös fokozaton. Grillrácson süsd a félbevágott paprikákat lefelé fordítva, 10–15 percig. (Ezt a lépést át is ugorhatod, ha szilárd, nyersebb állagú paprikát szeretnél.)
- Amíg sül a paprika, a kókuszolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Dinszteld benne üvegesre és enyhén barnára a hagymát, majd add hozzá a paradicsomot és a fokhagymát, és rotyogtasd úgy két percig.
- Mehet bele a hús, amelyet teljesen süss át. Kóstold meg az eredményt és ízesítsd, ha szükségesnek látod. Keverd bele a finomra vágott bazsalikomleveleket.
- Vedd ki a porhanyósra sült paprikákat a sütőből, és kanalazd beléjük a húsos keveréket. Ezen a ponton már eheted is a töltött paprikádat, de akár sütheted a sütőben még 5–10 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...