Rósejbni pezsgőkoktéllal

Borítókép: Rósejbni pezsgőkoktéllal
Ha szép színes rósejbnit szeretnél, céklát, répát is kisüthetsz. A pezsgőkoktél mellesleg burgonya nélkül is remek! :-)

Előkészítési idő: mélyhűtött krumpliból 10 perc, nyers krumpliból 20 perc

Hozzávalók:
mélyhűtött krumpliból fejenként 10 deka, nyers krumpliból 1-1 közepes szem

néhány gerezd fokhagyma
1 citrom leve
olívaolaj a sütéshez

A pezsgőkoktélhoz:
1 üveg száraz fehér pezsgő
25 deka fagyasztott málna
1 evőkanál cukor vagy méz
3 evőkanál Cointreau likőr

1. Ha találsz vékony karikákra vágott, mélyhűtött burgonyát, sok időt megspórolsz. Ha nem, akkor a meghámozott, megmosott krumpliszemeket karikázd fel nagyon vékony szeletekre, s kicsit hintsd meg liszttel (ha szeretitek, akkor akár paprikás liszttel).
2. Keverj közé szétnyomott fokhagymagerezdeket, és nem túl bőséges, forró olívaolajban süsd meg alaposan. Akkor jó, ha kívül száraz és ropogós, de belül puha és könnyű. Így hidegen is megőrzi a csipszállagot.
3. Amikor az asztalra teszed, csöpögtess rá egy kis citromlevet, de ne áztasd el!
4. Kínálj hozzá pezsgőkoktélt jó minőségű száraz pezsgőből – de persze egy valódi Champagne lenne az igazi.
5. A fagyasztott málnát engedd fel, apró lyukú szűrőn vagy szitán passzírozd át, keverd hozzá a cukrot vagy a mézet és a likőrt.
6. Oszd szét a masszát nyolc magas talpú pohárban, és öntsd ráa jéghideg pezsgőt.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: ideal home/ipc+syndication