Kolbászos köleskása
A kolbászos egytálételek egy egészséges változata. Gyorsan elkészül, laktató – mi kell még?
A kolbász nem csak frissen szelt fehér kenyérrel finom, hanem jófajta egészséges hozzávalókkal vegyítve is. Próbáljátok ki ezt a köleskását, amely igazi Tóalmási csípőskolbásszal a legjobb!
Elkészítési idő: 45 perc
4 személyre
Kolbászos köleskása
Hozzávalók
- 25 dkg köles
- 50 dkg csicsóka
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 szál Tóalmási csípőskolbász
- 10 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna
- 2 lilahagyma (a savanyúsághoz)
- csemegeuborka (a savanyúsághoz)
- petrezselyem (a savanyúsághoz)
- 2 ek porcukor (a savanyúsághoz)
- só (a savanyúsághoz)
- 2 ek almaecet (a savanyúsághoz)
1. lépés
Olajon kiolvasztjuk a szalonnát. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük rajta. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával.
2. lépés
Mielőtt a kölest a hagymás alaphoz adnánk, alaposan átmossuk és beáztatjuk. Felöntjük vízzel. 20-25 perc alatt készre főzzük. Félidőben hozzáadjuk a felkockázott csicsókát, a felkarikázott kolbászt és még egy kis vizet.
3. lépés
A savanyúsághoz a lila hagyma karikákat összekeverjük az ecettel, sóval és a cukorral. Végül felkarikázott uborkát adunk hozzá, és friss petrezselyemmel megszórjuk.