Hosszúmetélt cukkinivel, dióval és ricottával
4 személyre
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 2 deka vaj
- 10 deka durvára vágott dió
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 60 deka (2-3) cukkini durvára reszelve
- só és frissen őrölt bors
- 40 deka (friss) metélttészta
- 1 teáskanál friss, reszelt citromhéj
- 1 marék friss mentalevél
- 15 deka ricotta
- 5 deka reszelt olasz sajt (parmezán, pecorino)
1. Forrósítsd fel a vajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a diót, kevergesd alacsony lángon, amíg meg nem pirul kissé. Szedd ki a diót a serpenyőből és tedd félre.
2. Tegyél még némi vajat ugyanabba a serpenyőbe, melegítsd fel újra, add hozzá a fokhagymát és a cukkinit, majd kevergetve süsd, amíg a zöldséges massza össze nem esik és üveges nem lesz. Ízlés szerint sózd, borsozd.
3. Főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő sós vízben, „al dente” keménységűre. Alaposan szűrd le, majd tedd vissza a főzőedénybe.
4. A cukkinis masszát a mentával együtt öntsd a forró tésztára és lazán keverd össze.
5. Szórd meg a tetejét reszelt olasz sajttal és már tálalhatod is.
Tipp: Fagyasztásra nem alkalmas, mikrózni viszont lehet.
Szöveg és fotó: Éva magazin