Ne vedd meg, csináld meg: házi májkrém

Borítókép: Ne vedd meg, csináld meg: házi májkrém Forrás: TheCulinaryGeek/commons.wikimedia.org
A ház májkrémnek meg van az az előnye, hogy tudod mi kerül bele, kedved szerint ízesítheted, kiválthatsz vele egy újabb szemétbekerülő csomagolást, és még költséghatékonyabb is, mint a bolti változatok. Mutatjuk a receptet!

Ez a májkrém egy olyan alaprecept, amit úgy, és azzal turbózol fel, amivel csak szeretnél. Jöhetnek a kedvenc fűszereid, ízesítőid, és ha igazi gourmand vagy, akár egy kis alkohol vagy aszalt gyümölcs is.

Házi májkrém

Hozzávalók (6-8 adagra)

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 közepes vöröshagyma (félbevágva, felszeletelve)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 3-4 koktélparadicsom (felkockázva)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg libazsír
  • bors
  • Opcionális: majoranna, kakukkfű, rozmaring, szárított paradicsom, chili, mustár, fehér bor

Elkészítése

  1. Dinszteld meg a hagymát a libazsíron, majd add hozzá a májat, sózd, borsozd, majd mehet bele a felaprított paradicsom, ezután ízesítsd a fokhagymával és a választott fűszerekkel, majd süsd addig míg már nem rózsaszín a máj belseje, de nem is túl kemény.

  2. Várj míg egy picit lehűl, majd öntsd át egy robotgépbe, add hozzá a vajat, majd a mustárt és/vagy bort, ha szeretnéd, és pürésítsd addig, míg homogén nem lesz a massza.

  3. Öntsd át egy tálkába, fedd le, és tárold hűtőszekrényben.

Házi ketchup lépésről lépésre