Ne vedd meg, csináld meg: házi májkrém
Forrás: TheCulinaryGeek/commons.wikimedia.org
A ház májkrémnek meg van az az előnye, hogy tudod mi kerül bele, kedved szerint ízesítheted, kiválthatsz vele egy újabb szemétbekerülő csomagolást, és még költséghatékonyabb is, mint a bolti változatok. Mutatjuk a receptet!
Ez a májkrém egy olyan alaprecept, amit úgy, és azzal turbózol fel, amivel csak szeretnél. Jöhetnek a kedvenc fűszereid, ízesítőid, és ha igazi gourmand vagy, akár egy kis alkohol vagy aszalt gyümölcs is.
Házi májkrém
Hozzávalók (6-8 adagra)
- 50 dkg csirkemáj
- 1 közepes vöröshagyma (félbevágva, felszeletelve)
- 2-3 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 3-4 koktélparadicsom (felkockázva)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg libazsír
- só
- bors
- Opcionális: majoranna, kakukkfű, rozmaring, szárított paradicsom, chili, mustár, fehér bor
Elkészítése
- Dinszteld meg a hagymát a libazsíron, majd add hozzá a májat, sózd, borsozd, majd mehet bele a felaprított paradicsom, ezután ízesítsd a fokhagymával és a választott fűszerekkel, majd süsd addig míg már nem rózsaszín a máj belseje, de nem is túl kemény.
- Várj míg egy picit lehűl, majd öntsd át egy robotgépbe, add hozzá a vajat, majd a mustárt és/vagy bort, ha szeretnéd, és pürésítsd addig, míg homogén nem lesz a massza.
- Öntsd át egy tálkába, fedd le, és tárold hűtőszekrényben.