Bohóctojás
Fél óra alatt elkészül, alig igényel némi hozzávalót, különleges desszert és nagyon finom.
|
1. Ha a műanyag tojásformákat kettéválasztottad, a csokit pedig forró vízbe állított edényben megolvasztottad, ecsettel kend ki a fél-formákat jó vastagon az olvadt csokival.
2. Alaposan hűtsd le, óvatosan szedd ki a formából, aztán döntsd el: kívül legyen bohócos vagy belül. Ha kívül, akkor a maradék olvadt csokihoz egy tálban keverd hozzá a színes szórócukrot, és miután a szintén olvadt csokival összeragasztottad a két felet (és jól lehűtötted), forgasd meg benne a tojásokat. Ha belülre szánod a meglepetést, akkor töltsd meg az egyik felet színes cukordrazséval, és csak azután ragaszd össze a tojás két felét.
3. Ebben a mókában a fridzsinek nagy szerepe van: ha az egyes lépések között nem hűtöd le alaposan a tojást, kárba vész az erőfeszítés. Az eredmény viszont tényleg eredeti és vicces.