Bohóctojás

Borítókép: Bohóctojás
Fél óra alatt elkészül, alig igényel némi hozzávalót, különleges desszert és nagyon finom.

Bohóctojás

Elkészítési idő: 30 perc + a hűtés. Főzési idő: 5 perc

Hozzávalók:

- műanyag tojásformák
- fehér- vagy tejcsoki
- színes szórócukor
- ecset
- színes cukordrazsé



1. Ha a műanyag tojásformákat kettéválasztottad, a csokit pedig forró vízbe állított edényben megolvasztottad, ecsettel kend ki a fél-formákat jó vastagon az olvadt csokival.

2. Alaposan hűtsd le, óvatosan szedd ki a formából, aztán döntsd el: kívül legyen bohócos vagy belül. Ha kívül, akkor a maradék olvadt csokihoz egy tálban keverd hozzá a színes szórócukrot, és miután a szintén olvadt csokival összeragasztottad a két felet (és jól lehűtötted), forgasd meg benne a tojásokat. Ha belülre szánod a meglepetést, akkor töltsd meg az egyik felet színes cukordrazséval, és csak azután ragaszd össze a tojás két felét.

3. Ebben a mókában a fridzsinek nagy szerepe van: ha az egyes lépések között nem hűtöd le alaposan a tojást, kárba vész az erőfeszítés. Az eredmény viszont tényleg eredeti és vicces.