Aszalt barack kardamomsziruppal és pisztáciafagyival
Hozzávalók 8 személyre:
1 liter vaníliafagyi
10 deka enyhén pirított pisztácia
25 deka aszalt sárgabarack
fél liter forró víz
5 deka kristálycukor
3 kardamomhüvely
1 rúd fahéj
fotó: Éva magazin
1. A pisztáciát aprítsd fel, keverd bele a kicsit felengedett fagyiba, oszd el nyolcfelé, gondosan fedd le és tartsd a mélyhűtőben, akár napokig is.
2. Az aszalt barackot forrázd le és hagyd 30 percig a vízben.
3. Keverd bele a cukrot, a kardamomhüvelyeket, a fahéjrudat, forrald fel az egészet, majd fedő nélkül kis lángon főzd addig, míg a szirup be nem sűrűsödik. A fűszereket ekkor már kidobhatod, a barackokat pedig kiszedheted.
4. A fagyit legkönnyebben egy forró vizes konyharuha segítségével varázsolhatod ki a formából. Gusztusosan rendezd el körülötte a barackot, és kicsit önthetsz mellé a szirupból is.
fotó: Wikimedia Commons