Borítókép: Amerikai krumplisaláta

Amerikai krumplisaláta

Egyszerű majonézes finomság, amellyel sikert arathatsz télen-nyáron.

Hozzávalók:

– másfél kiló apró szemű krumpli
– 2 közepes fej hagyma
– 4 szárzeller
– 4 darab kis fürtös uborka
– 4 kemény tojás
– 8 evőkanál vörösborecet
– 2 deci majonéz
– 3 evőkanál dijoni mustár

1. Sós vízben főzd puhára a meghámozott krumplit (10–15 perc). Szűrd le és hagyd kihűlni.

2. Egy mély tálban kedved szerint ízesítsd az ecetet sóval, cukorral, majd a kihűlt, felszeletelt krumplit forgasd bele.

3. Közben keverd össze a majonézt, az apró kockákra vágott uborkát és szárzellert.

4. Add hozzá a krumplit és a felszeletelt kemény tojásokat, forgasd össze, ha kell, még ízesítsd, és
a tálalásig tartsd hűtőben.