Borítókép: A szerelem kémiája – Avagy a dús keblek és a szerelmes férfiagy Forrás: Pixabay

A szerelem kémiája – Avagy a dús keblek és a szerelmes férfiagy

A szerelem, a flört javarészt puszta kémia: hormonok játéka, melyek olykor úgy játszanak velünk, mint fákkal a szél. Nagy eltökéltség és önkontroll szükséges, főként a vizuális ingerekre rendkívül fogékony férfiak részéről, hogy ellent tudjanak állni a csábításnak, amely gyakran dús keblek formájában érkezik. Nézzük csak meg közelebbről, mi zajlik le ilyenkor a férfiakban és hol vagyunk mi, nők ebben a játékban!

A csábítás bajnokai

A csábítást mesterfokon űző férfiak jól tudnak hazudni, és nagyon meggyőzőek. Mindent egyetlen célnak rendelnek alá: hogy teljesen elgyengítsenek bennünket és bezsebelhessék jutalmukat: az ágyba bújást. Tanulmányokból kiderült, hogy az ilyen típusú férfiak rendszerint ugyanazzal a módszerrel „támadnak”: szeretik fitogtatni és ahol csak lehet, megcsillantani vagyoni, társadalmi és üzleti státuszukat és jaj nekünk, ha belegabalyodunk a hálójukba! Ha engedünk a csábításnak és beengedjük őket az ágyunkba, biztosan elvesztünk. Ugyanis minél többször éljük át egy ilyen típusú férfival a gyönyört, az aktus során felszabaduló oxitocin miatt egyre jobban fogunk kötődni hozzá.

A férfinál azonban mindez éppen ellentétesen működik: amíg meg nem szerzi a kiszemelt áldozatot- történetesen bennünket-, mindent bevet, ám amint megkapta, amit akart, gyorsan elunja a dolgot. Persze általánosítani nem szabad, természetesen létezik szerelmes férfi is, akinek teljesen másképp működik az agya!

A szerelmes férfiagy

Amikor a férfi szerelmes, nem győz betelni a nővel, és amennyit csak lehet, szeretkezik vele. A szex nem mindig vezet szerelemhez, de a férfi agy számára a szex a szerelem szükséges feltétele. Aktus közben ugyanis olyan vegyületeket termel az agyuk, amelyek örömteli, euforikus hangulatba hozzák és ez könnyen függővé teheti őket. Ha a férfi szerelmes, és 4-5 óránál tovább van tőlünk távol, máris elvonási tünetek, és elemi erejű nemi késztetés jelentkezhet náluk. Az agy ilyenkor dopamint termel, ami lényegében az agy jutalomközpontjának mámorkeltő, ingerületközvetítő anyaga. Ha a férfi agya megtelik dopaminnal és ez tesztoszteronnal keveredik, kellemes bizsergés és öröm lesz úrrá rajta.

Ugyanez a dopamin a nőknél ösztrogénnel és oxitocinnal keveredik, ami nálunk kapcsolódási függőséget hoz létre: minél többet szeretkezünk egy férfival, annál inkább függésbe kerülünk tőle. Ezért is nagyon fontos megválasztanunk a partnerünket, hogy kivel, és milyen gyakran szeretkezünk, nehogy úgy járjunk, hogy mi függésbe kerülünk, ő pedig megunja.

Jó hír viszont, hogyha a férfi is szerelmes, akkor lényegében mi is „belesülünk” az ő fejébe, gondolataiba. De vajon ezek után csak mi fogunk a fejében járni? Nem fog ránézni egyetlen dús kebelre sem?

Felesküdött ellenségeink: a dús keblek

Amikor a férfi szerelmes és jól érzi magát velünk, eltökéli magát, hogy kitart és elköteleződik mellettünk. Ekkor következik be az a párkapcsolati mozzanat, hogy felvállal a barátok előtt, és mások előtt is birtoklóan, kisajátítóan átkarol. Azonban vakságot a férfi ekkor sem fogad, ugyanis a nemi vágyakért felelős agyi központ automatikusan arra sarkallja, hogy észrevegye és feltérképezze a vonzó nőket.

Ha meglátnak egy számukra vonzó nőt, aki bekapcsolja a szexuális vágyakért felelős agyi központot, a fejükben azonnal kéjes gondolatok támadnak, de aztán normális esetben ezek azonnal el is tűnnek.

A dúskeblű hölgyek amolyan tűzpiros főnixmadarakra emlékeztetik a férfiakat, amely véletlenül berepül a látóterükbe, majd tovább repül.

A férfiak vizuális természetűek, ezért nehezen állják meg, hogy ne kezdjék el feltérképezni a velük szembejövő dús kebleket, azt viszont meg tudják tanulni, hogy mindezt minél kevesebb feltűnéssel, óvatosan tegyék. A férfiak ebből nem csinálnak nagy ügyet, hiszen agyuk teljesen automatikusan működik. Ez csak nekünk, nőknek rettenetes megélés, mindaddig, amíg meg nem fordul a kocka.

Amikor a kocka megfordul

Amikor a férfi megérzi az ellenséget, azaz egy másik férfit, aki körülöttünk ólálkodik, akkor haragra gerjed, igazi harcossá változik, mert azt gondolja, hogy az idegen hím az ő felségterületére tévedt és el akar minket lopni tőle. A legnagyobb baj akkor szokott lenni, ha az aktuális ellenség éppen a férfi legjobb barátja. Ha ez történik, akkor az idézőjeles barát házinyúlra akar lőni, ami valódi kihívás elé állítja a férfit.

Ha valaki házinyúlra vadászik, akkor az kétszeres győzelmet szeretne bezsebelni: legyőzni a férfit és bezsebelni a nőt. Ekkor a felettünk uralkodó férfi, azaz a párunk, vetélytárssá válik, és elindul a játszma: mindenki a mi figyelmünkért verseng.

Kutatások bizonyítják, hogy a párunk elvesztésétől vagy visszautasításától való félelem fokozni tudja a szerelmes állapotot. A férfi agya ekkor vörös riasztást rendel el, ami teljesen összezavarja a birtokvágytól vezérelt párválasztó ösztöneit. Ekkor ráébredhetnek arra, hogy az időtálló elköteleződés talán biztosabb formája a párkapcsolatnak, mint a szenvedélyes érzelmek kötetlen játszmája. De mi kell ahhoz, hogy mindig így gondolkodjanak? Szex és még több szex. És így zárul be a kör: a szextől indul és végül ugyanoda érkezik vissza. Éppen ezért talán magyarázatra sincs szükség hozzá, hogy miért is olyan fontos a szex - az élvezetes, változatos szex-, még akkor is, ha már nem vagyunk friss házasok.

Ha te is szeretnéd befejezni az eredménytelen szélmalomharcot, ha te is szeretnéd megélni a reménytelen szerelem helyett a beteljesült szerelmet, akkor gyere el az “Érd el, hogy ő fusson utánad” tanfolyamra, ahol megtudhatod, hogy mi a probléma, elengedheted, hogy te fuss utána, és elérheted, hogy valóban ő tegyen feléd lépéseket.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Jöjjön pár tipp, hogyan turbózhatod fel a libidódat akkor is, ha már nem vagytok friss házasok!