Újra!Alkotó Energia: a tudatos életmód új online magazinja

Borítókép: Újra!Alkotó Energia: a tudatos életmód új online magazinja Forrás: MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
Újragondolt, minőségi, fenntartható, tartós, javítható, átalakítható, megújítható, értékmentő, környezettudatos – csak néhány alcím az elmúlt évekből, amellyel az Újra! magazin jelentkezett kezdetben print, majd online, lapozható formában...

...Ugyanezen elvek, témakörök mentén halad tovább az új, igényes, letisztult, sokoldalú weboldal is: alkotoenergia.hu

Forrás: alkotoenergia.hu
Kattints a képre és fedezd fel az új, sokoldalú weboldal izgalmas tartalmait!

A magazin három fő célja:

Ötletekkel, inspiráló gondolatokkal, követhető példákkal szolgálni az olvasóknak a tudatos életmódhoz, a fenntartható hobbikhoz Ébresztő, tényközlő, motiváló témákat feldolgozni a jövőnket érintő kérdésekről Teret adni azoknak a művészeknek, kézműveseknek, vállalkozóknak, akik a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében hoznak létre magas minőségű, esztétikus alkotásokat.

Nem titkolt szándéka az új online tudatoséletmódmagazinnak az sem, hogy könnyed és színes, ám közel sem felületes cikkeivel és videós anyagaival elérje mindazokat, akik valamilyen módon már aktív részesei a fenntarthatóságért folytatott küzdelemnek; azokat, akik már felfigyeltek környezetünk segélykiáltására, de még „nem nyújtották ki a kezüket” és azokat is, akik eddig nem igazán vettek tudomást a globális környezeti változásokról.

„Hiszem, hogy a ’kicsi szép’, hiszem, hogy a növekedés mellett a fenntarthatóságnak is gazdasági értékmérővé és nézőponttá kell válnia. Hiszem, hogy az eldobhatóság helyett az értékállóság, a hulladéktermelés helyett a dolgok megjavítása vagy újrahasznosítása az az út, amire sürgősen rá kellene lépnünk, világméretben…” – osztotta meg „hitvallását” az olvasókkal Iványi Krisztina, az Újra! magazin főszerkesztője, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs főszakértője, az immáron 8 éve útjára indult, és azóta az atomerőmű által társadalmi felelősségvállalási ügyként felvállalt Alkotó Energia program ötletgazdája, - és talán ezek a gondolatok határozzák meg legátláthatóbban a lap küldetését.

Forrás: alkotoenergia.hu
Kattints a képre és fedezd fel az új, sokoldalú weboldal izgalmas tartalmait!

Ám mielőtt azt gondolnák, hogy egy újabb zöld harcos tűnt fel a csatamezőn, aki kivont karddal fenyegeti a tétovázókat vagy a tétleneket, megnyugtatjuk: az Újra! magazin nem csak a környezetvédelemre fókuszál, és nem is az a célja, hogy folyamatosan vészharangokat kongasson, rémisztegessen. Nem sürget, nem hadakozik, csak tálal: olyan történeteket, olyan embereket, akiknek a sztorija példa lehet mások számára is.

„Mi azokról a nagy, távolinak, befolyásolhatatlannak tűnő dolgokról, mint a fenntarthatóság, körforgásos gazdaság, tudatos életmód, igyekszünk kicsiben, hétköznapi módon, mindennapi történeteken keresztül beszélni. Mert meg akarjuk mutatni, hogy EZT TE IS MEG TUDOD CSINÁLNI”- foglalta össze a magazin küldetését Iványi Krisztina.

„Fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk: a fenntarthatóságért tenni valamit az nem egy nehéz, megterhelő dolog: akár a hobbink is hozzájárulhat egy élhetőbb világhoz. A Csináld magad! tevékenységek, a bútorfestés, a maradék vagy hulladék anyagok újrahasznosítása mind-mind olyan dolgok, amelyek kiszínezik a szürke hétköznapokat, lehetőséget adnak a kreativitás megélésére, és mindeközben a fenntarthatóságot is szolgálják. És ugyanez igaz a vintage tárgyakkal történő lakberendezésre, a balkonkertészkedésre, az ételmaradékok újragondolására, a közösségi asztalosműhelyekre, vagy épp az önmagunkkal való tudatos bánásmódra is, hogy csak néhány példát említsünk.”

„Cáfolni szeretnénk az olyan típusú mondásokat, hogy ’miért tegyek bármit, egyetlen ember túl kevés ahhoz, hogy változást érjen el az ilyen nagy dolgokban’: mi hisszük, hogy miként a hatalmas óceán is apró vízcseppekből áll össze, úgy a sok kicsi jó szándék és tenni akarás is óriási hatást tud majd gyakorolni. Bárkiből lehet bárki, bármiből lehet bármi: csak tenni kell egy próbát”- a főszerkesztő szerint ilyen egyszerű a magazin készítőinek filozófiája.

Forrás: alkotoenergia.hu
Kattints a képre és fedezd fel az új, sokoldalú weboldal izgalmas tartalmait!

Az Újra!Alkotó Energia online tudatos életmód magazin Otthon, Sikersztori, Életmód, Ajánló, Körforgás és Videó rovatokkal jelentkezik, amelyekben minden érdeklődő megtalálhatja a számára legérdekesebb, legmotiválóbb írásokat, riportokat. Elemző és ténycikkek, interjúk, sikertörténetek, ötletek és tanácsok lépésről-lépésre, valamint elismert szakemberek színes gondolatfolyamai egyaránt fellelhetők az új weboldalon. A Tudástárban pedig – az értékőrzés jegyében is - az Alkotó Energia korábbi lapszámait, videóit, oktatóanyagait találhatják meg.

„Magazinunk szereplőiben az a közös, hogy mindannyian egy jobb, élhetőbb világot igyekeznek teremteni maguknak, a maguk erejéből, nem várva másokra. Ez a lehetőség mindannyiunknál ott csírázik a felszín alatt. Rajtunk múlik, hogy megadjuk-e az esélyt a szárba szökkenésére” – zárta gondolatait Iványi Krisztina.

Kattints az alábbi galériára és ismerd meg az Újra!Alkotó Energia online tudatos életmód magazin színes tartalmait!