JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Újdonságokkal startol a Dal 2015

Borítókép: Újdonságokkal startol a Dal 2015

Minden készen áll a Dal 2015, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának indulására. A műsor idén több újdonságot is tartogat a nézők számára, többek között hogy Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Pierrot és Rákay Philip mellett a néző lesz az ötödik zsűritag. Egy mobilalkalmazással lehet majd pontozni az egyes produkciókat, szavazni a plusz továbbjutóra, illetve a friss hírek mellett a műsor itt is követethető élőben.


Csiszár Jenő, Rúzsa Magdi, Rákay Philip és Pierrot

A nézőnek is van lehetősége az interneten előre meghallgatni a dalokat, bár a zsűri tagjai is eltérően készülnek a versenyre. Rúzsa Magdi friss füllel szeretné majd hallani a dalokat a műsorban, míg Rákay Philip minden apró fortélyát és szövegrészletét elsajátítja a produkcióknak.
A műsorvezetőkre is új kihívások várnak, hiszen Tatár Csilla most először áll a Dal kamerái elé, Harsányi Levente pedig a Dal+ névre keresztelt aftershow házigazdája lesz, ami szintén az idei év egyik újdonsága.

Az M2-ön látható kísérő műsor 26 percben árul el kulisszatitkokat a fellépőkről, miközben Levente a dalválasztó show alatt érkezett nézői kérdésekre is válaszol. A műsorvezető a show alatt a Dal Backstage-ben beszélget majd a fellépőkkel, tőle indulnak a produkcióikra és hozzá érkeznek vissza.
Idén új korszakába lépett a Dal, ugyanis az előző évekhez képest soha ennyi fiatal előadó nem jelentkezett, mint most.A 350 pályázó közül szép számmal jutottak a 30-as listára fiatal előadók is a már ismert sztárok mellett.
Izgalmas újítása még az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóversenyének, hogy a középdöntőbe jutott indulók áthangszerelhetik az elődöntőben már megismert dalaikat, így előfordulhat, hogy egy-egy szám teljesen más stílusban kerül újra színpadra. Vajon a versenyzők mernek majd élni ezzel a lehetőséggel? Hamarosan kiderül, hiszen a Dal 2015 január 24-től 6 héten át megy majd az M1-en. A Dal+ pedig az M2-n fedi fel a versenyzők gondolatait, érzéseit, 26 percben, közvetlenül az élő show-k után, amiben a nézők ajándékokat nyerhetnek.