JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Próbáld ki otthon a parázson sült kürtőskalács készítést!

Borítókép: Próbáld ki otthon a parázson sült kürtőskalács készítést!

Az ünnepek közeledtével, miután túl vagyunk a nagy karácsonyi bevásárló körúton, jó otthon megpihenni és a családdal együtt készülni a szeretetteljes meglepetésekre. De hogy mégis megidézd a vásárok hangulatát és feldobd a közös sütögetés élményét, próbáld ki otthon a parázson sült kürtőskalács készítést! Eláruljuk hogyan… hisz gyerekjáték!

A Bake’n’Roll otthoni kürtőskalács sütő szett segítségével nem csak a pattogó parázs hangulatát tudod a kertbe vagy akár a teraszodra varázsolni, hanem egyszer s mindenkorra lehull a lepel a kürtőskalács készítés titokzatosságáról. Ugyanis ezzel a kis szerkezetben található útmutató és recept segítségével bárki elkészítheti a saját kürtőskalácsát még a panel lakásban is, ha van egy kis terasz hozzá. Ugyanis ez a sütő kis helyen elfér, 5 perc alatt össze és szét szerelhető, biztonságos és úgy van kitalálva, hogy tökéletes kürtőskalácsok készüljenek rajta.

Az apa-fia páros összeszereli a sütőt, begyújtja a parazsat, anya-lánya páros pedig megdagasztja a tésztát, majd jöhet a közös sütögetés.

„Nagyon megőrültem, amikor rátaláltam a Bake’n’Roll kürtőskalács sütő szettre. Rögtön lelki szemeim előtt lebegett, hogy mekkora örömet és meglepetést tudok ezzel okozni nem csak a családnak, de a barátainknak is. Bevallom kicsit izgultam az első kísérletnél, elsőre csak a lányomat vontam be, de meglepett, hogy milyen könnyen ment mind a sütő összerakása mind a tészta elkészítése, nem beszélve arról, hogy mennyire élvezte a kislányom a közös délutánt. A végeredmény pedig mennyei lett. Aztán mikor áthívtuk a barátokat, a teraszunkon mintha egy mini karácsonyi vásár kerekedett volna! Azt hiszem a legjobb eszköz arra, hogy összehozd a családot és a barátokat!” – mesélte Erika, aki a képeket is megosztotta velünk.

Legyél te is szuper anyuka és barátnő, spékeld meg a hagyományos mézeskalács készítő délutánt egy kellemes kürtőskalács sütőgető estével. És még a pasiknak is felvághatsz, ugyanis a Bake’n’Rollhoz hozzárendelhető grillrácson bármilyen húst süthetsz percek alatt. Így lehet nálad a december legjobb kerti partija!

Bónusz!

Itt az igazi kürtőskalács receptje!

Hozzávalók 4 főre: A tésztához:
1 kg liszt,
15 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál só,
0,5 liter tej,
2 tojás

 A kovászhoz:
2,5 dkg élesztő,
1 e.k cukor cukor,
1 dl tej,
2 e.k liszt

Elkészítés:
Egy külön tálkában egy marék lisztre rámorzsolom az élesztőt majd kevés langyos, cukros tejjel jól kidolgozott kovászt készítek. Amíg az kel, egy nagyobb edénybe beleteszem a lisztet, majd a margarint, a tojást és a cukrot, majd eldolgozom őket. Hozzáöntöm a kovászt és a tejet, hozzáadom a többi nyersanyagot, és összegyúrom őket nem túl keményre. Fél órát hagyom kelni, majd adagokra osztom. Kisujjnyi vastagságú, hosszú csíkokat nyújtok, ezeket feltekerem az előre bemelegített és beolajazott kürtőskalács sütőfára, úgy hogy a csíkok közt ugyanakkora közt hagyok, mint amilyen vastag maga tésztacsík. Vigyzok hogy mindkét végét jól becsíptessem, majd jól elsimítom, amíg a karikák össze nem érnek. Ezután újra bekenem a tésztát olajjal és kristálycukorba hempergetem. A feltekert kalácsot a parázs fölött egyenletes tergetés közben kb. 5 percig sütöm. Akkor kész a kürtőskalács, ha már szép aranybarnára karamelizálódott a cukor rajta. A parázsról levéve ízlés szerint lehet ízesíteni, majd ha egy kicsit hült le lehet venni