Éljenek az "elég jó" anyák!

Borítókép: Éljenek az "elég jó" anyák! Forrás: pexels.com
Pozitív lett a teszt, hatalmas boldogsággal és zökkenőktől mentesen vette kezdetét a babavárás 9 hónapja, a szülés csodás élményként vésődött az emlékezetedbe, az első naptól kezdve végigalusszátok az éjszakákat, mama-papa-baba minden pillanata olyan harmóniában telik, aminek bekeretezve a kandallópárkányon a helye.

Arról kevesebbszer szólnak a történetek, hogy milyen kimerítőek tudnak lenni a reggeli rosszullétek, hogy teltek a szülőszobán töltött órák vagy épp milyen helyzeteket produkál a huzamos nem alvás a friss szülők életében. Ezek a kis bukkanók persze nem vesznek el a családi élet örömeiből, csak árnyalják, igazán valódivá teszik a képet.

Egy friss kismama ugyanis saját tapasztalat híján, legtöbbször a médiából felé áramló anyaképpel találkozik. Meghitt pillanatokat a reklámokból, édes felvételeket a kicsikről és szinte már hihetetlenül előnyös képeket az anyukákról a közösségi média különböző platformjain. Azt a tökéletes, kisimult, mindig mosolygós anya-baba képet, amit lehetetlen a nap 24 órájában fenntartani.

Nagyításhoz kattints a képre!

A Dove "Real Mothers Heard" felmérésében 6000 anya vett részt a világ különböző pontjairól, hogy kiderüljön mik a friss édesanyák legnagyobb félelmei, milyen kérdés foglalkoztatja őket valójában.

A felmérésből kiderül többek között, hogy bár az anyák 85%-a úgy véli, hogy ez életük legboldogabb szakasza, még ennél is többen, 89% érez nyomást arra, hogy tökéletes szülő legyen. A válaszadók 77%-a úgy érzi, zsigerből tudja, hogy mi a jó a gyermeke számára, mégis 64%-uk időről időre megkérdőjelezi saját gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseit.

A Baby Dove legújabb kampányának célja, hogy levegye a tökéletesség terhét az édesanyák válláról és megmutassa, hogy nem az a lényeg, hogy kifogástalan legyen az alakod röviddel a szülés után, vagy épp makulátlan rend legyen a lakásban még legnagyobb hiszti közepén is, hanem épp a tökéletlen pillanatok megélése együtt. Jót nevetni a félresikerült peluscserén, merni kimondani, ha elfáradtál kicsit és alaposan megszűrni, hogy kinek a véleményére hallgatsz.

Mert a legfontosabb, hogy bízz magadban, hidd el hogy jó anya vagy és arra figyelj, hogy kizárólag számotokra a tökéletlen pillanatok is tökéletesek legyenek. Erre buzdítanak a Baby Dove kifejezetten babák bőrére tervezett, újszülött kortól használható gyengéd termékei is, hiszen te tudod, hogy mi ideális a babád számára.