V. LélekFÓTozó Nap

Borítókép: V. LélekFÓTozó Nap Forrás: Getty Images
A háborús fenyegetés elől Budapesten menedéket kereső ukrajnai gyermekek arcára varázsolt őszinte mosolyt az V. LélekFÓTozó Nap 2022. május 21-én a Graphisoft Parkban.

A hagyományt folytatva, az idén ötödik alkalommal megrendezett esemény arra hívja fel a figyelmet, hogy minden gyereknek biztosítanunk kell, hogy gondoskodó környezetben, vidáman és tevékenyen, félelmet és fenyegetést meg nem ismerve erősödjenek, nevelkedjenek.

A Billerbeck összehangolásában közel hetven szervezeti támogató és sok-sok magánszemély önzetlen erőfeszítése hozta össze a karnevált.

Az egész napos műsor-forgatagban 175 óvodás és iskolás korú gyerek és szüleik számolhatatlanul sok program között válogathatott. Koncerteken-, táncházban vehettek részt, bohóc- és bűvészműsor, bábszínház szórakoztatta őket és kézműves foglalkozásokon, festőiskolában, alkothattak, sportfoglalkozásokon próbálhatták ügyességüket.

Forrás: Billerbeck

Jószándékú és közös jövőnkért aggódó közreműködők, – akik gazdálkodók, közösségek, alapítványok és önálló emberek – hetekig dolgoztak az esemény sikeréért.

A pénzadományokat az esemény végén az összes meghívott gyerek részére külön-külön, Édenred vásárlási utalványok formájában adtunk át a szülőknek, összesen 1’750’000.- Ft értékben. Ezen felül a helyszíni spontán adományokat a gyerekekről gondoskodó óvodának és iskolának adtuk át.

Ezzel a már hagyományos összefogással kíméletlen helyzetbe került gyerekek számára juttatunk emlékezetes élményeket, a támogatók személyes közreműködésével.

Forrás: Billerbeck

Lám a címválasztás sem véletlen. Abban is segít ez a nap, hogy a helyenként elvásott lelkünket kifoltozzuk itt, közösen együtt. Hogy igazolhassuk, hogy a tevékenységünk nemcsak haszonnal járó, de hasznos is lehet.