Legyen könnyed a változókor!

változókor,nők,hormon,kapszula Forrás: GettyImages
A nők életük során kétszer mennek keresztül jelentős testi és lelki tünetekkel járó változásokon: a kamaszkorban és a klimax során. Természetesen mindkét időszaknak megvannak a maga pozitív és negatív velejárói, azonban léteznek olyan módszerek, amelyekkel ilyenkor is kiegyensúlyozottak és magabiztosak lehetünk.

Mi történik a szervezettel a változókorban?

Amikor egy nő a klimax korszakába lép, felborul az addig megszokott hormonegyensúly. Az ösztrogén szintje csökkenni kezd, ez pedig számos kellemetlen tünetet okozhat, melyek a következők:

  • hirtelen hangulatváltozások
  • hőhullámok
  • alvászavarok
  • enyhe elhízáserőtlenség, energiahiány

Ezek a tünetek természetesen mindenkinél változó mennyiségben és intenzitással jelentkeznek. Míg egyeseknek semmiféle különösebb fennakadást nem okoz a folyamat, addig másokat annyira megvisel, hogy nem tudják a megszokott mederben folytatni a mindennapi életüket. De mit tegyünk, ha úgy érezzük, hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás?

Segít a természet!

Régebben a változókori tünetek mérsékléséhez mesterséges ösztrogénpótló kezeléseket alkalmaztak, azonban egy idő után rájöttek, hogy az ilyen terápiákon átesett nők körében nagyobb számban alakulnak ki olyan súlyos betegségek, mint például agyvérzés, szívkoszorúér-szűkület vagy emlőrák.

Efféle kezeléseket napjainkban már nem végeznek, helyettük sokkal ajánlottabb az olyan módszerek alkalmazása, amelyek a szervezet egyensúlyát nem felborítva állítják helyre a hormonszintet.

változókor,hormon,kapszula,nők
Forrás: myrobalanmed.com
Legyen könnyed a változókor!

A gyógynövények erejét már évezredekkel ezelőtt is használták, azonban a mai, modern világban is éppen olyan hatásos segítséget jelentenek, mint elődeink idejében.

A növényekben előforduló, természetes vegyületeket, amelyek képesek a hormonokhoz hasonló hatásokat kiváltani, fitoösztrogéneknek nevezik. Ilyen hatóanyagokat tartalmaz a Myrobalan webáruházban kapható Feminess kapszula is, amiben 18 különböző gyógynövény erősíti egymás hatásmechanizmusát. Segítségével természetes módon normalizálható az ösztrogénszint, káros mellékhatások jelentkezése nélkül.

A fúziós elv alapján összeállított készítmény lényege, hogy a hagyományos tibeti gyógyászatban használt növényeket olyanokkal keverik, amelyek a mi éghajlatunkon is megteremnek, így segítve elő a maximális hatékonyságot.

Hogy pontosan melyek azok a gyógynövények, amelyek segítenek a változókori tünetek enyhítésében? Csak néhány példa: a fürtös poloskavész nemcsak a hőhullámokat mérsékli, hanem csökkenti a változókorban jelentkező depressziót és csökkenti a magas vérnyomást.

Az izzadásban és a hőhullámok kezelésében fontos szerepet játszik még az orvosi zsálya is, amely szabályozza a verejtékezést. A fekete bodza pedig hatékony segítséget jelent az anyagcsere-zavarok kezelésében.

Ne feledjük, hogy a természet szinte minden problémára kínál orvosságot, csupán rajtunk múlik, hogy élünk-e a lehetőséggel.