Itt nézhető majd a HBO új sorozata...

Borítókép: Itt nézhető majd a HBO új sorozata...
Az Átmeneti üresedés, a Harry Potter könyvek írójának, J. K. Rowlingnak első, kifejezetten felnőtteknek szóló regényéből készített háromrészes minisorozat itt látható majd.

J. K. Rowlingot elsősorban a Harry Potter könyvek írójaként ismeri a nagyközönség. A varázslótanonc történetének lezárása után pár évvel kiadott könyvében Rowling azonban kilépett a maga által teremtett világból, és egy teljes mértékig valószerű történetet vetett papírra.
Az Átmeneti üresedés című könyvből az HBO és a BBC 2014-ben egy háromrészes minisorozatot készített, melyet elsőként március 9-én, kizárólag az HBO online videótárában, az HBO GO-n láthat a magyar közönség.

A történet egy idillinek tűnő angol kisvárosban, Pagfordban játszódik, ahol az alig negyven-egynéhány éves Barry Fairbrother halála felforgatja a város lakóinak életét. Pagford látszólag egy csendes, barátságos kisvárosnak tűnik, ahol mindenki ismer mindenkit. A látszat azonban ezúttal csal: Fairbrother halála után azonnal megindul a harc a férfi megüresedett önkormányzati helyéért, melyen keresztül megismerhetjük a kisváros lakóinak cseppet sem idilli, sőt, olykor rémálomba illő életét, és a köztük dúló viszályokat; gazdagok harcát a szegényekkel, szülőkét a gyerekeikkel, férjekét a feleségükkel.

A háromrészes minisorozatot az HBO ráadásul az amerikai premier előtt két hónappal mutatja be: az Átmeneti üresedés összes epizódja kizárólag az HBO GO-n látható március 9-től, egészen a májusi tévépremierig.

Az első részt ráadásul március 9-től bárki megnézheti a www.hbogo.hu oldalon ingyen, regisztráció nélkül.