JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Így szoktasd rá a gyermeked az ivásra

Borítókép: Így szoktasd rá a gyermeked az ivásra Forrás: WATERDROP
A gyermekek napi folyadékfogyasztásának elérése néha kihívást jelenthet, de kreatív megközelítéssel és pozitív hozzáállással könnyebben elérhető. Íme néhány tipp, hogyan vedd rá gyermeked az elegendő vízivásra.

Szervezetünk vízháztartásának egyensúlya segít fenntartani az optimális testfunkciókat, támogatja az agyműködést és segíti az emésztést. Az általános közérzetünk, hangulatunk és teljesítőképességünk múlik az elegendő folyadékfogyasztáson. Optimális mennyisége gyermekeknél különböző tényezőktől függ, mint például az életkor, testtömeg, aktivitási szint, környezeti feltételek (például hőmérséklet és páratartalom), valamint egyéni testtömeg és anyagcsere. Általánosságban azonban 5‒8 éves gyermekeknek naponta legalább 5-6 pohár (1,2‒1,5 liter) folyadékot, lehetőleg vizet ajánlott fogyasztani. Ha gyermekünk önmagától nem nyúl rendszeresen a vizespohár vagy a kulacsa után, érdemes bevetni az alábbi trükköket.

Mutass példát!

Legyen mindkettőtök számára folyamatosan elérhető egy pohár vagy kulacs vízzel töltve, és minden alkalommal, amikor belekortyolsz, kérdezd meg gyermeked, hogy iszik-e veled.

Válasszon saját kulacsot, poharat

Legyen gyerekednek saját kedvenc otthoni pohara és engedd meg, hogy magának válasszon kulacsot, amit magával vihet óvodába, iskolába.

Forrás: WATERDROP

Tedd izgalmasabbá az ízét

Dobd fel a víz ízét gyümölcsök, 100%-os gyümölcslé hozzáadásával, gyümölcstea készítésével. Ha gyermeked már hozzászokott az édes üdítőkhöz, fokozatosan adj hozzá egyre több vizet, így lassan visszatérhettek a természetes ízekhez.

Készítsétek együtt

Kísérletezzetek, alkossatok együtt új italokat, fedezzetek fel együtt új ízeket. Ha erre nincs időd, a Waterdrop ICE TEA Microdrink kiváló alternatívája lehet a hagyományos jegesteának. A praktikusan csomagolt italkocka 2 perc alatt látványosan feloldódik, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozót, és valódi teából készült.

Forrás: WATERDROP

Tedd játékossá

Állíts be „vízszünet” emlékeztetőt a telefonodra, és amikor megszólal, versenyezzetek, ki ér előbb a poharához. Aki többször iszik elsőként, nap végén jutalomban részesül. Vagy igyatok minden órában annyi korty vizet, ahányat üt az óra.

Tartsatok közös vízszünetet

A pár perces összejövetel nemcsak segíthet a folyadékfogyasztásban, hanem lehetőséget is teremt a közös időtöltésre és beszélgetésre.

Forrás: WATERDROP