Ezért fontos a D-vitamin a gyermekek egészséges fejlődéséhez

Borítókép: Ezért fontos a D-vitamin a gyermekek egészséges fejlődéséhez Forrás: HIPP
A felnőttkori erős csontozatot gyermekkorban egészséges táplálkozással és sok mozgással alapozhatjuk meg. A napsugárzás a D-vitamin legegyszerűbb és legtermészetesebb forrása, de az őszi-téli időszakban a kevés napfény miatt pótolni kell a szervezet számára nélkülözhetetlen D-vitamint.

A növésben lévő kisgyermekeknél a kalcium és a D-vitamin elengedhetetlen az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez. Az elégtelen mennyiségű D-vitamin-bevitel következményeképpen nem megfelelően fejlődnek a csontok, például elgörbülhetnek a végtagok, deformálódhat a koponyacsont, a bordák és a mellkasi csontok, valamint a fogzás és a mozgásfejlődés is késhet.

A D-vitamin nemcsak a csontok fejlődésben fontos, hanem támogatja az immunrendszert, ami különösen az őszi-téli időszakban fontos, amikor gyakoriak a megfázásos megbetegedések. A D-vitamin megfelelő bevitele csökkenti a daganatos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek és az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.

A szükséges D-vitamint D-vitamin-tartalmú készítménnyel és D-vitaminban gazdag táplálékkal biztosíthatjuk.

A HiPP COMBIOTIK Tejalapú Gyermek- és Junioritalok a D-vitamin mellett számos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaznak. A természetes tejsavkultúra és élelmi rost kombinációja támogatja az egészséges bélflóra kialakulását és fenntartását, amelynek jelentős szerepe van az immunrendszer fejlődésében és a fertőzések elleni küzdelemben.

A kiegyensúlyozott,változatos táplálás részeként rendszeres fogyasztásuk hozzájárul az 1 -2 éves korú kisgyermekek egészséges fejlődéséhez.

A magyar szakmai ajánlások szerint javasolt D-vitamin-bevitel*:

*Forrás: Orvosi Hetilap 2012 „Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében”