Az ország leginnovatívabb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseinek ünnepe.

Borítókép: Az ország leginnovatívabb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseinek ünnepe.

Ötödjére is kiosztották az Edison100-as lista díjait!

A listára került szervezetek közül 8+1 kategóriában emeltek ki 1-1-et, akik a díjakat a szeptember 11-i Edisonplatform Díjátadón vehették át a Haris Parkban. Az elismeréseket idén is olyan kezdeményezések kapták meg, akik innovatív módon a 21. századi tudásra készítik fel a gyerekeket. A díjak odaítéléséről szakmai zsűri döntött, illetve közönségszavazás alapján dőlt el, hogy ki kapta a +1 díjat.

MáSzínház, Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület, KIKAPCS. Alapítvány, Világszép Klub, RoboKaland, Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, kidea, Palladion Műhely — Kheirón Klub és a közönségdíjas a Varázsmancsok térhettek haza díjjal az Edisonplatform Díjátadójáról.

Az Edisonplatform évente megjelenő Edison100 listájának célja, hogy mindig friss információkkal segítse a szülők eligazodását az országosan elérhető gyerekfejlesztő programokról olyan hazai innovatív szervezeteken keresztül, akik elsősorban óvodások és iskolások jövőben fontos tudását és képességeit fejlesztik az iskolai kereteken túl. Az ő tevékenységükön keresztül megismerhetjük, hogy melyek azok a képességek és kompetenciák, amik a jövőben kiemelten fontossá válnak és felértékelődnek a szaktudás mellett. “Az Edison100-as lista nemcsak a szülőknek nyújt fontos iránytűt. Egy olyan izgalmas gyűjtemény, amely jövőbemutató módszertanokat mutat be, hisz mindenkinek érdemes tisztában lenni azzal, hogyan érkezhetnek a mai gyerekek megfelelő tudással és képességekkel felvértezve a munka világába - legyen az szülő, gyerekek fejlesztésével foglalkozó szakember vagy éppen cégvezető, aki hosszú távon gondolkodik a tehetségekben. Missziónk, hogy az ő hírük és tudásuk minél több helyre elérjen. Díjátadónkon azokat a szervezeteket ismerjük el, akik saját kategóriájukban a legkiemelkedőbbek, de igazából az egész közösséget ünnepeljük” - mondta el Veres Rita, az Edisonplatform társalapítója.

Bemutatjuk a 2023-as Edison100 díjazottjait!

A világ és én

MáSzínház

Értelmi fogyatékos és tipikus fejlődésű gyerekekkel és felnőttekkel játszunk és fejlődünk közösen, egymás partnereinként.

Digitális világ

Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület

Óvodás és kisiskolás gyerekeknek és szüleiknek kínálunk médiapedagógiai programokat. A médiatudatosság fejlesztését célzó pedagógusképzési programokat fejlesztünk és szervezünk.

Egészség

KIKAPCS. Alapítvány

Küldetésünk, hogy életre szóló élményeket és egy szerető, támogató közösséget biztosítsunk sajátos nevelési igényű gyereket nevelő családoknak.

Esély

Világszép Klub - gyermekvédelemben élő fiatalok társadalmi felzárkóztató programja

Terápiás hatású, traumatudatos élmény- és művészetpedagógiai programokat tartunk a témában nagy tapasztalattal bíró szakemberek bevonásával gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára.

Fenntarthatóság

Robokaland

Egy alkotóműhely, ahol kidobásra szánt elektronikai hulladékokból is új, csodás dolgokat építünk. Természettudományok, technológia, robotika, újrahasznosítás érthetően, egyszerűen, játékosan.

Kreatív

Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

Küldetésünk olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon vetnek fel társadalmi és erkölcsi kérdéseket. Előadásaink során a fiatalok alkotó résztvevői a színházi eseménynek.

Tudatos nevelés

kidea

Azon dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyerekek digitális biztonságának fontosságára, hogy edukáljunk a jelenlegi fotó megosztási szokások kockázatairól, a szabályozási követelményekről, megoldást kínáljunk a jelenleg digitális biztonság szempontjából aggályos kapcsolattartási és tartalommegosztási módszerekre.

Tudomány

Palladion Műhely — Kheirón Klub

Szórakoztató formában ismertetjük meg a gyerekekkel a klasszikus ókor világát, az európai kultúra közös gyökereit.

nlc.hu Közönségdíj: Varázsmancsok

Ahogy az előző években, így idén is szavazhattak a szülők a legkedvesebb, vagy akár a számukra legnagyobb segítséget nyújtó szervezetre az nlc.hu oldalán. A 2023-as közönségdíjat a Varázsmancsok nyerte el.

Állatasszisztált komplex fejlesztő foglakozásokat tartanak gyógypedagógus bevonásával. Emellett szakembereket képzik az innovatív és kooperatív tanulási módszerekkel a felnövekvő generációt.

A 2o23-es év különdíjasai:

Alteo Fenntarthatósági különdíj: GyűjtsVelem Program

Éva magazin különdíj: Kompánia Alapítvány

Felelős Szülők Iskolája különdíja: Szent István Általános Iskola Időspirál Élményközpont

Forbes különdíj:Uccu Neki Roma Identitás és Kultúra Workshop

Kreatív különdíj: D012 program

Haris Park különdíja: AMIGOS a gyerekekért alapítvány

Menő cégek, akiknek a 21. századi tudás (fája) a szívügyük és velünk együtt tesznek a gyerekek jövőjéért

Programjainkhoz eddig 32 menő cég csatlakozott, akik segítik az Edisonplatform tevékenységét. A szervezők menő cégeknek nevezik azokat a vállalati szereplőket, akik anyagi támogatáson túl a személyes elköteleződésükkel is a kezdeményezés mögé álltak: Agárdi Viktor a Fath Kft-től, Albrecht Ottó a Cashline Investementstől, Árvai Péter a Prezitől, Bíró Pál a Google-től, Bodor Péter az Alfa Biztosítótól, Deszpot Károly az Intrumtól, Dojcsák Dániel a Shiwaforce-tól, Dr. Csorbai Hajnalka az Optentől, Dr. Varga Eszter a Pannonhitel Zrt.-től, Erdős Ákos a Paprika Studios-tól, Fehér Éva a Job Kft.-től, Friedl Zsuzsanna a Magyar Telekomtól, Galambos Vanda a Roche-tól, Gazsi Zoltán az Eisbergtől, Hosszú Róbert az NI-tól, Kis-Márton Vidor a Continesttől, Kulczycki Julianna a BP-től, Kónya László a Deutsche Telekom IT Solutions-től, Lancz Róbert a Doktor24-től, Lestár Tímea az ARM-től, Márton Katalin a Praktikertől, Mátyás-Kollár Gabriella a Morgan Stanley-től, Nagy György a Sigma Technology-tól, Németh Kornél a Rossmann Magyarországtól, Pesti Tímea a LeasePlan-től, Simon Anita az Alteotól, Somogyi András a Bosch-tól, Szabó György a D.A.S. Jogvédelmi Biztosítótól, Szigeti Barbara a Tescotól, Tengelits András a Schneider Electrictől, Topolcsik Melinda a Bridgestone-tól, Vágó Beáta az Orbico Hungary-tő.

A Bridge Budapestről

A Bridge Budapest egy magyar vállalkozók által alapított nonprofit szervezet. Az Egyesület célja, hogy olyan üzleti közösséget építsen amely segítségével hozzá tud járulni az értelmes munka világának megteremtéséhez, amelyben a tudás és a teljesítmény is számít, és ahol nem csak néhány cég elkötelezett társadalmi ügyek mellett, hanem ez jelenti a vezetői normát. Egy olyan értékvezérelt üzleti ökoszisztémát épít, amely sosem létezett korábban. Az Edisonplatformon keresztül egy olyan üzleti döntéshozói gondolatformáló közösséget formál, amely összefogja és együttműködésre ösztönzi a gyerekeket fejlesztő, innovatív és tudásalapú szereplőket. A Vállalható Üzleti Kultúráért kezdeményezéssel a cégek transzparens működését ösztönzi és ismeri el, míg a Bridge Business üzleti blogja az értékalapú és hosszú távon elkötelezett, inspiráló üzleti szereplőket emeli ki és mutatja be.

Nézd meg a 2023-as Edisonplatform Díjátadóról készült videót is: