Befutó - új sorozat Dustin Hoffmannal

Borítókép: Befutó - új sorozat Dustin Hoffmannal Forrás: Az HBO leg�jabb sorozata a lovin j�tsz�dik.
A lovin játszódik Dustin Hoffman sorozata.

David Milch, a Deadwood című westernszéria alkotója és az elismert filmrendező, Michael Mann jegyzi az HBO új sorozatát, a Befutót. A széria főbb szerepeiben többek között az Oscar-díjas Dustin Hoffman és az Oscar-jelölt Nick Nolte látható, a sorozat főcíméhez pedig a népszerű brit banda, a Massive Attack biztosította a zenét.

Az eredetileg Luck címet viselő Befutó a lóversenyzés és a szerencsejátékok világába enged bepillantást, messze túlmutatva egy sima tévésorozaton. Zseniális képsorokat kapunk a versenyekről, szinte ott érezzük magunkat a lovak között, együtt mozgunk a zsokéval és együtt örülünk a befutó láttán – ennél közelebb ritkán kerülhetünk a lóversenypályához.A főszereplőt, Chester „Ace” Bernsteint Dustin Hoffman, az
Esőember és a Kramer kontra Kramer Oscar-díjas színésze alakítja, akinek ez az első jelentős szerepe tévésorozatban. Hoffmann oldalán olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Nick Nolte, Dennis Farina és John Ortiz.
Hoffman és Nolte mellett van még két igazi sztár a sorozat körül: az író David Milch és a rendező Michael Mann. Milch az egyik legalaposabb sorozatkészítőnek számít Hollywoodban, legyen szó westernről (Deadwood) vagy rendőrsorozatról (New York rendőrei). Olyan kutatómunka előzi meg a forgatásait, amely még nagy költségvetésű filmeknél is példátlan. Milch a Befutó esetében egy évet töltött el a lóversenyek világában, megismerte minden részét – az istállót takarító mexikóiaktól a tulajdonosokig, lekövette a lovak, zsokék napjait, beszélt a trénerekkel, a fogadókkal, és saját bevallása szerint már kapizsgálja a dolgok lényegét. Michael Mann, a pilot rendezője és a sorozat egyik vezető producere pedig olyan filmekkel bizonyított, mint az Utolsó mohikán, a Szemtől szemben, a Bennfentes, az Ali vagy a Közellenségek.

A sorozat főcíméhez a Massive Attack egyik slágere biztosítja a zenét. Mann nem először dolgozott együtt a Massive Attackkel, a hét Oscar-díjra jelölt filmjében, a Bennfentesben (1999) ugyanis már felhasználta Safe From Harm című számukat. A Befutó esetében a Splitting The Atom EP címadó dala hallható a főcím alatt. A bristoli együttes nem ismeretlen a filmes világban, számaikkal találkozhattunk már többek között a Mátrixban, a szintén HBO-s True Bloodban, a Szökésben és a Smallville-ben is. Talán kevesen tudják, hogy a nagy sikerű Doktor House főcímdala, a Teardrop is az ő nevükhöz köthető.

A Befutó kilencrészes első évadja február 6-tól hétfő esténként látható az HBO-n.