Mikor lépnek félre leggyakrabban a nők?

szeretők,félrelépés,hűtlenség Forrás: Getty Images
Minden kapcsolatban eljön az az időszak, amikor megnő annak a valószínűsége, hogy az egyik fél hűtlen lesz. Vajon a nőknél mikor történik ez meg legtöbbször?

Számtalan kutatás vizsgálja a hűtlenség témakörét – és nem csak a válások kapcsán. Hiszen nemcsak a házasságban élők lépnek félre, hanem minden kapcsolatban megvan az esélye annak, hogy az egyik fél másnál keressen – nos, mit is? Szexet, vigasztalást, igazi érzelmeket, szenvedélyt, figyelmet? Az indítékok szerteágazóak lehetnek, a számok viszont magasak.

A francia Gleeden nevű, házas vagy kapcsolatban élő emberek számára létrehozott társkereső oldal piackutatása szerint a német nőket interjúvolta meg a félrelépéssel kapcsolatban. A reprezentatív felmérés eredményei szerint a német nők csaknem 30 százaléka szexelt már valaki mással, mialatt kapcsolatban élt, majdnem 40 százalékuk pedig a csókig jutott el egy harmadik féllel. A kutatásban nemcsak a tényleges aktusra voltak kíváncsiak, olyasmiket is megkérdeztek a résztvevőktől, hogy gondolnak-e másra, miközben a partnerükkel szexelnek, vagy vágynak-e arra, hogy mással bújhassanak ágyba? Ahogy az várható volt, nem kevesen válaszoltak igennel mindkét kérdésre: a nők 33 százaléka fantáziált valaki másról, miközben a partnerével gyűrték a lepedőt, 50 százalékuk pedig elábrándozott már egy pásztoróráról Joaquin Phoenix-el… vagy valaki mással.

És hogy mikor jön el az a pont egy kapcsolatban, amikor egy nő a legnagyobb valószínűséggel félrelép? A felmérés szerint már a kapcsolat első évében. A hűtlen nők 37 százaléka ki is lép a kapcsolatból, ám nem mindenki tesz így: a hűtlen felek 23 százaléka vállalja büszkén, hogy 20 éve – vagy még hosszabb ideje – vannak együtt a partnerével. Meglepő (vagy nem is?) módon a félrelépők 65 százaléka nem bánta meg, amit tett (legalábbis a felmérés idején nem érezte így).

Persze a legfontosabb kérdés nem az, hogy mikor lép félre valaki, sajnálja-e utána vagy sem és milyen nemű az illető, hanem sokkal inkább az, hogy hogyan kezeli a helyzetet és a kárt, amit a tettével okozott. De ez már egy másik felmérés témája.

A tudomány sok más tényt is megállapított a hűtlenségről, itt találod a legérdekesebbeket: