Papucsban a karantén alatt

mese,mesefigura,gyerek,papucs Forrás: GettyImages
Fura április a mostani. Sokaknak újra kell majd gondolniuk, hogyan tovább. Az ország szerencsésebb fele otthonról dolgozik, tanítja a rábízott gyerekeket, a sajátjait, míg mások folytatják megszokott munkájukat, vagy a láthatatlan ellenséggel harcolnak mindannyiunkért.

A szülőknek át kell szervezni a mindennapjaikat. Sok családban valószínűleg az anyukákat érinti ez leginkább, de ha apás napok jönnek, abból is ki lehet hozni a legjobbat. Az együtt töltött idő soha vissza nem térő lehetőség gyermekeink alaposabb újra megismerésére. Még ha közben oktatási segédleteket kell is tanulmányozni.

Tegyél meg mindent

Bár nehéz egyszerre tanítónak, házvezetőnőnek, szakácsnak és dolgos munkaerőnek lenni, de nincs más választásunk, mint alkalmazkodni. Ugyanakkor egy csomó idő felszabadítható, hiszen a munkák, találkák átkerülnek az online térbe. Micsoda élmény és tapasztalás, hogy így is lehet! Nem kell naponta átszelni a várost keresztbe-kasul, hogy elérjük úti célunkat, hanem otthon lehetünk. Nem kell különórákra járni, a bevásárlást is optimalizálni szükséges. Emiatt elég akkor kelni, amikor normál esetben elindulnátok otthonról. Ezeket a felszabaduló perceket töltheted hasznosan, valami új szokás kialakításával, de néhanapján kihasználhatod az időt egy kis lustálkodásra is.

Mint minden tavasszal, a tavaszi nagytakarítás időszakában is ügyelni kell a higiéniára, a tisztaságra és a fertőtlenítésre. A felszabaduló időt fordítsd a rendrakásra, hogy a tisztaság fenntartása minél könnyebb legyen. Naponta többször is fertőtlenítsd a gyakran érintett helyeket, tárgyakat. Ha figyelünk mozdulatainkra, meglepő lehet, mennyi mindent érintünk meg akaratlanul is, ami láthatatlan veszélyforrás.

papucs,otthon,netbolt
Forrás: netbolt.eu

Papucsban a karantén alatt

Gondoltál rá, hogy egy papucs is segíthet?

Az a dolgunk, hogy a lehető legtöbbet otthon legyünk, vigyázzunk magunkra és egymásra. Minden program ráér később. Ha mégis szükséges kimozdulni, a magatokkal hozott holmikat is fertőtlenítsétek hazaérkezés után. A ruhákat helyezd zsákba mosásig, és ne feledkezz meg a lábbelikről se. Lehetőleg ne járkáljatok cipőben a lakásban. Legyen egy erre kinevezett lábtörlő vagy doboz az ajtó előtt, ahová megérkezés után rögtön leteszitek a cipőket és benti cipőre váltotok.

A család minden tagjának vegyél könnyen tisztítható gumi papucsot, amit rendszeresen lehet fertőtleníteni erősebb szerekkel is, és legyél következetes a szabályok betartásában. Ezzel minimalizálni lehet a lakásba kerülő koszt és kórokozókat. A NETBolt mesefigurás papucsokkal vár és teszi ezt a hasznos szokást örömmé gyermekeid számára.

Az áruház változatos mintás ruházatot és egyéb kiegészítőket, használati tárgyakat forgalmaz. Ha meguntad az egyen mintás ruhákat, de szeretnél valami ötleteset vásárolni vagy ajándékozni, a legjobb helyen jársz. A NETBolt sosem fogy ki a jobbnál jobb ötletekből.