Rohan a lakás? 6 tipp, amivel könnyen és gyorsan vendégbaráttá varázsolhatod az otthonod

Borítókép: Rohan a lakás? 6 tipp, amivel könnyen és gyorsan vendégbaráttá varázsolhatod az otthonod Forrás: Dane Deaner/Unsplash
Néha sokkal könnyebb összedobni az otthonod, mint ahogy azt elsőre gondolnád!

A mindennapok zsúfol időbeosztásába abszolút belefér az, hogy egész egyszerűen nincs időnk olyan módon és mértékben tisztán tartani az otthonunkat, ahogy mi azt igazából szeretnénk.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a porcicák szinte már ördögszekérként gurulnak át a lakáson vagy azt, hogy minden sarokban és kupi kupac közepén baktériumok álnak lesben, egész egyszerűen csak az a helyzet, hogy egy mozgalmas időszak közepén gyakran érezzük úgy, hogy nincs erőnk és lehetőségünk olyan szinten tisztán és leginkább rendben tartani az otthonunkat, ahogy azt igazából szeretnénk. Az ünnepek közeledtével azonban már egyre gyakrabban érezzük úgy, hogy vészesen közeleg az elkerülhetetlen, és hamarosan eljön az ideje egy igazi nagytakarításnak. Pont ezért gondoltuk úgy, hogy csokorba gyűjtünk pár egyszerű tippet, ami annyira egyértelmű tud lenni, hogy hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. Nos, hidd el, ezek az ötletek segíthetnek abban, hogy rekordidő alatt látványos változást érhess el otthonodban.

1. Szelektálj!

Tüntesd a polcokról, asztalokról, konyhapultról a ritkán használt, lassan már csak porfogóként emlegetett tárgyakat. Mert sokkal többet rontanak az összképen, mint ahogy azt elsőre gondolnád! És ha néhanapján használni szeretnéd, ugyanúgy meglesz, csak éppen nem lesz feleslegesen minden nap szem előtt.

Forrás: Pexels/Andrea Piacquadio

2. Tedd rendbe a kis dolgokat!

A postát sokszor hajlamosak vagyunk csak ledobni valahova és csak idővel szúr szemet az, hogy a csekkek között megbújó leveleket, papírokat át se néztük. Pontosan ezért gyűjtsd össze ezeket egy kupacokat, és tedd el őket – majd később átnézed. Éppen így érdemes eljárni a játékokkal, ceruzákkal vagy akár a sportszerekkel is. Instant megoldásként rakd bele őket egy tároló dobozba, és meg is vagy! A könyveket pedig szimplán csak helyezd egymásra, és a kaotikus összkép rögtön rend formát ölt.

3. Egy gyors tisztítás néha aranyat ér!

Nem mindig van időnk arra, hogy minden bútort és apró tárgyat, tükröt leporoljunk. Ilyen esetekben nagyon sokat tud számítani az, ha az élettér viszont tiszta, azaz moss fel, porszívózz ki, töröld le a nagyobb, szem előtt lévő felületeket, és ha van időd, még ablakot is moshatsz. Felszínesnek tűnhet eme megoldás, de bizony nagyon sokat tud számítani, ha vendégeket vársz.

4. A fürdőszoba sose maradjon ki!

A lakásnak ezen részét szinte biztos, hogy használni fogják a vendégek, éppen ezért fontos, hogy ebben a helyiségben minden rendben legyen. A takarítás mellett pedig arra is figyelj, hogy kiürítsd a kukát és tiszta törülközőt tegyél ki a hozzátok érkezőknek.

Forrás: Pexels/Karolina Grabowska

5. Törekedj a kényelemre!

A kanapén és ülőalkalmatosságokon található párnákat és pokrócokat is rendezd el szépen, ezzel is teret adva mindenkinek arra, hogy kényelmesen le tudjon ülni.

6. Illatok!

Az alapos szellőztetés után pár illatgyertya is nagy segítségedre lehet abban, hogy a vendégváró pillanatokat jó érzések lengjék körbe. Apróság, de tényleg sokat számít az, hogy a lakásod illatos legyen – persze csak mértékkel, felesleges is lenne túlzásokba esni!

Tippjeink után pedig még hoztunk egy jó hírt is! A november 9 és 12. között megrendezésre kerülő JOY-napok során kedvezményes árakon szerezheted be a különféle tisztítószereket, amik bizony egy nagytakarítás során elkerülhetetlenül is szükségessé válhatnak.

1. A Cleaning Stuff oldalán a Scrub Daddy, a The Pink Stuff, a Minky és a Leather Honey termékeit 15% kedvezménnyel vásárolhatod meg a JOY-napok alatt.

Forrás: Cleaning Stuff
Teljes ár: 1.899 Ft

2. A Herbow oldalán a kuponkóddal minden terméket és csomagot 30%-kal olcsóbban szerezhetsz be.

Forrás: Herbow
Teljes ár: 7.990 Ft

3. November 9 és 12. között 30% kedvezményt kapsz minden Souldrops termékre!

Forrás: Herbow
Teljes ár: 3.890 Ft

4. Az EcoFamily oldalán számos jó ajánlat közül válogathatsz, többek közt a Frosch termékeire 25% kedvezménnyel csaphatsz le a JOY-napok során.

A kuponokat keresd a Joy Hungary appban vagy a Joy magazinban az újságárusoknál!