Kutyával a tengerparton – de hogyan?

Borítókép: Kutyával a tengerparton – de hogyan?
Nincs is annál felszabadítóbb érzés, mint amikor a kutyánkkal nagyokat sétálunk a tengerparton, csobbanunk egyet a vízben, majd a parton heverészünk. Tippek az előkészületekre, a strandra és a szállásra.


Fotó: Eric Cespedes/500px.com

Dr. Demjén Zsófia állatorvos azt tanácsolja, hogy ha tengerparti üdülőhelyre megyünk, annak is utána kell járni, hogy a strandra bemehet-e az eb. Egyes kutyák érzékenyebbek, a sós víz nagyon irritálhatja a bőrüket. Nem árt tehát, ha keresünk olyan zuhanyt vagy csapot, amelynél fürdés után lemoshatjuk a kutyust. Nagy hőségben figyeljünk a rendszeres itatásra is és soha semmilyen körülmények között ne hagyjuk az autóban, ugyanis hamar elviselhetetlenül meleg lehet odabent.

Kutyabarát strandok és szállások:
Olaszország
Toszkánában a kutyások körében nagy kedvenc Baratti városánál a széles, homokos partú, tiszta vizű strand. A szomszédos San Vicenzo-ban, a Poggio ai Santi farmházban pedig a kutyust is szívesen látják. Hatalmas kertjükben a háziaknak is vannak lovaik, szamaraik, kutyáik és cicájuk. ()
A népszerű Jesolóban a Hotel Beau Rivage Pineta egy szép fenyveserdő ölelésében található. Saját strandjának egy részét kifejezetten a négylábú vendégeknek tartják fenn, a 13 000 négyzetméteres parkban pedig nagyokat sétálhatunk. További előny, hogy a kutyáért nem számítanak fel extra díjat. (beaurivagepineta.com)

Horvátország
Krk szigetén, egy védett öbölben fekszik a kedves kisváros, Punat. Nincs messze a központtól a négycsillagos Pila kemping, amely 2009 óta minden évben megkapja a Horvátország legjobb kempingjének járó Eco Plus környezetvédelmi díjat. Kutyákat is szeretettel várnak ide (napi 4,20 euró), a strandon még külön zuhany is van nekik. (hoteli-punat.hr)
Porecben a háromcsillagos Lanterna Kemping csodálatos természeti környezetben, a tengerparton helyezkedik el. Színvonalas szolgáltatásainak köszönhetően Isztria egyetlen kempingje, amelyik tagja az Európai Vezető Kempingjei (Leading Campsites of Europe) szervezetnek. Az erre kijelölt részre kutyával is mehetünk, és a tengerben is együtt fürödhetünk vele. (A kutya díja 3,90–5,90 euró a szezontól függően). (camping-adriatic.com/lanterna-camp-porec)

További kutyás utazási tippekért keressétek az Éva magazin májusi számát! Már az újságárusoknál!

Szöveg: Kádár Tímea