Napi horoszkóp december 21.: a Rákokat váratlan helyzet elé állítja az élet, a Bakok tartják magukat az ígéreteikhez

Borítókép: Napi horoszkóp december 21.: a Rákokat váratlan helyzet elé állítja az élet, a Bakok tartják magukat az ígéreteikhez
Az ünnepi készülődésben se feledkezz meg a napi horoszkópodról, mert ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 21.

KOS (március 21-április 20)

Mindenáron bizonyítani szeretnél valakinek, akivel kapcsolatosan úgy véled, hogy sokkal könnyebben ért el olyan eredményeket, amelyekért neked háromszor annyit kellett dolgozni. Így meg akarod mutatni neki, hogy beléd is szorult annyi tehetség. Időnként azonban sokkal bölcsebben tennéd, ha elfogadnád, hogy nem mindenki rendelkezik ugyanazokkal a képességekkel, s lehet, hogy az illető abban már nem tud jeleskedni, amiben te vagy a jobb. Ne az lebegjen folyton a szemed előtt, hogy kevesebbet érsz, mint mások, hisz neked is vannak olyan tulajdonságaid, amelyek kiválthatják mások ámulatát. Igyekezz levetkőzni a kisebbségi komplexust és add magad, abból nem lehet probléma!

BIKA (április 21-május 20)

Az esetek döntő többségében szívesen állsz a környezeted rendelkezésére, mindenki tisztában van vele, hogy ha segítségre szorul, te vagy az a személy, akire bármikor bármiben lehet számítani. Emiatt rendkívül népszerű vagy, s teljes joggal érdemelted ki azt, hogy ennyien szeressenek. Légy azonban óvatos, mert akadnak olyanok is, akik csak azért legyeskednek körülötted, hogy kihasználjanak, azt gondolják ugyanis, hogy az önzetlenséged jó adag naivitással párosul. Mindent elkövetnek azért, hogy az ő problémájukra koncentrálj, miközben őket egyáltalán nem érdekli, hogy veled mi van. Ezeket az embereket inkább tartsd távol, s ha kell, határozottan add is a tudtukra, hogy átlátsz a szitán!

IKREK (május 21-június 21)

Váratlan akadály kerül az utadba, amit sehogyan sem kerülhetsz ki, bármennyire és tartasz tőle. Éppen azért, hogy mihamarabb legyőzhesd, érdemes tehát szabadulni a félelmeidtől és a frusztrációidtól, bátran állj a sarkadra és nézz szembe a nehézségekkel. Ha jobban megnézed, lehetséges, hogy nem is annyira megoldhatatlan a dolog, érdemes tehát egy esélyt adnod magadnak, s hidd el, hogy igenis megvan benned a kellő tudás és tapasztalat, amely ahhoz szükséges, hogy végül büszkén állhass ki és elmondhasd magadról, hogy rajtad bizony egyáltalán nem múlott a győzelem! Hajrá!

RÁK (június 22-július 22)

Úgy érzed, biztos alapokon állsz, semmitől nem remeghet meg a lábad, minden eshetőségre fel vagy készülve. Most azonban olyan váratlan dolgok történnek, amelyek teljesen másféle eljárási módot igényelnek, mint amihez eddig hozzá voltál szokva. Ne aggódj, hisz ha nem lankad a figyelmed, nincs a helyzet, amire nem találnád a megoldást. Minden azon múlik csupán, hogy el tudod e hinni azt, amit számtalanszor bizonyítottál már: hogy válságkezelésből kitűnő vagy, amennyiben rendelkezésre áll minden, ami ahhoz kell, hogy mentsd a menthetőt! Bízz a képességeidben!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Amikor már kezdesz kissé fáradni a hét második felében, hirtelen olyan lendületet kapsz, ami segít ahhoz, hogy a hullámvölgyből kijuss és elérd a mai napra kitűzött célodat. Érdemes hinned magadban és minden akaraterődet felhasználni akkor is, amikor már kezd a lufi kissé leereszteni. Higgy magadban és abban, amit tudsz, ezek fognak előrevinni az utadon. Ha mindennel végeztél, nyugodtan kapcsolódj ki egy hűsítő koktél és a barátaid társaságában!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Egy bizonyos helyzetben annyira dolgozol azért, hogy másoknak megfelelj, hogy közben magadról teljesen megfeledkezel. Mielőtt azonban mindenki a fejedre nőne, érdemes mérlegelned, hogy mi az, ami valójában fontos számodra: a saját sikered, vagy az, hogy a környezetedben levő emberek arcára csalj mosolyt? Te nem azért vagy, hogy másokat boldoggá tegyél, épp ezért elsősorban a saját ügyeidre koncentrálj, s igyekezz a dolgaidat megfelelően menedzselni. Amennyiben ezen felül marad időd és energiád, hát akkor segíts másokon is, ami biztosan jót tesz a népszerűségi indexednek. De ne feledd, az első helyen magad állsz!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Ebben a pillanatban sok benned a kérdőjel egy bizonyos dologgal kapcsolatban, próbálod összeilleszteni a puzzle-darabokat, ám mindeközben kicsit tartasz attól, hogy mit fogsz látni, ha minden a helyére kerül. Emiatt hezitálsz, vajon szeretnéd-e tudni az igazságot, mert lehetséges, hogy az csalódást okoz a végén, így inkább elodázod az ügyet. Lehet, hogy most ezt egy rövid időre félre kellene tenned, s gyűjts elegendő erőt, hogy azt is átvészeld, ha valamilyen kellemetlen következményekkel kell szembesülnöd. Ha teheted, készülj fel mindenre, hogy semmiképpen ne érhessen váratlan meglepetés!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Hatalmas lehetőség kínálkozik a mai napon, és pontosan tudod, ha elengednéd, örökre megbánnád, hisz nem jön mindennap efféle vissza nem térő alkalom. Ne hezitálj tehát sokáig, hogy élsz-e vele, de azért elemezd kissé a helyzetet, mielőtt igent mondasz. Ha meggyőződtél arról, hogy nem kell mindent egy lapra feltenned, ha nem kell feladnod a biztosat a bizonytalanért, akkor nincs mire várnod, mihamarabb indulj el, mert ki tudja, meddig áll nyitva a kapu. Ha húzod az időt, elúszhat a hajó, s utána lelkiismeret-furdalást fogsz érezni, hogy a te hibádból elszalasztottál egy nagyszerűnek tűnő lehetőséget! Ismered a mondást: amit ma megtehetsz...

NYILAS (november 23-december 21)

Olyan kérlelhetetlen őszinteséggel szembesítenek ma téged valamivel, ami egészen mellbevágó, s emiatt borzasztóan feldühödsz és elrohansz. Miután azonban a kezdeti indulat lecsillapodik, érdemes leülni és végiggondolni, volt-e vajon alapja annak, amit hallottál. Ha igen, döntsd el, ez az ügy igazán fontos-e a számodra, s tulajdonítasz-e jelentőséget annak, hogy a környezeted mit gondol rólad. Szóval vagy változtass az eddigi hozzáállásodon, vagy ne törődj mások véleményével, s járd a saját utadat, számolva azzal, hogy többen elfordulnak tőled, sőt adott esetben teljesen magadra maradsz. De ne a megfelelési kényszer vezessen, mindazonáltal gyakorolhatsz egy kevés önkritikát annak érdekében, hogy jobban beilleszkedhess egy közösségbe!

BAK (december 22-január 20)

Számodra különösen fontos az, hogyha valakinek ígérsz valamit, azt maradéktalanul be is tartsd, ebből kiindulva tehát joggal várod el ugyanezt a hozzáállást másoktól is. Ma mégis csalódnod kell valakiben, akiben megbíztál, az illető ugyanis váratlanul faképnél hagyott, miközben te már nyakig süllyedtél a mocsárban. Ne hagyd azonban, hogy az egész helyzet elússzon, magadra maradtál ugyan, de most ne erre összpontosíts, hanem arra, hogy kievickélj a bajból. Szerencsére nem mindenki ilyen a környezetedben, hidd el, rengetegen vannak körülötted, akik önzetlenül segítenek, ha rólad van szó. Drága volt a tanulópénz, de mostantól tudni fogod, ki az igazi barát a bajban!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Kénytelen vagy stratégiai játékot játszani valamivel kapcsolatban, az az érzésed ugyanis, hogy mások ugyanarra hajtanak, mint amire te is. Ha nem csalnak a megérzéseid, vedd fel a kesztyűt, melegíts be és szállj ringbe, hiszen téged legalább annyira megillet az, amire vágysz, mint bárki mást. Ne ijedj meg a kihívásoktól, de tudd, hogy ez nem lesz egy sétagalopp, ám ha sikerül elérni a célt, annál boldogabb leszel! Arra azonban érdemes ügyelned, hogy – a saját lelkiismereted megnyugtatása érdekében is – csak tiszta eszközökkel harcolj!

HALAK (február 20-március 20)

Első nekifutásra nem sikerült megugranod azt a magasságot, amit célként tűztél ki magad elé, emiatt eléggé elkeseredsz és azon gondolkodsz, hogy feladod az egészet. Ha azonban betartod a fokozatosság elvét, illetve ha a körülményeket, a képességeidet és az eddig szerzett tapasztalataidat figyelembe véve alacsonyabbra teszed azt a bizonyos lécet, majdnem biztos, hogy elsőre sikerül átugranod. Buktatók vannak a pályán, de ha megtanulod helyükön kezelni a dolgokat, nem ütközöl olyan nehézségbe, ami ellehetlenítene!