Napi horoszkóp december 16.: az Oroszlánok megvalósíthatják az álmukat, a Vízöntőknek pihenésre van szükségük

Borítókép: Napi horoszkóp december 16.: az Oroszlánok megvalósíthatják az álmukat, a Vízöntőknek pihenésre van szükségük
Ezt üzenik a csillagok erre a klasszikus téli vasárnapra.

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 16.

KOS (március 21-április 20)

A biztos siker érdekében rendkívül koncentrálsz a folyamatban levő ügyeidre, menet közben azonban beleütközhetsz kisebb-nagyobb váratlan akadályokba. A legjobb, ha előre számítasz ezekre, s amikor esetleg belebotlasz valamibe, nem pánikolsz. Eléggé felkészült és tapasztalt vagy ahhoz, hogy szinte semmitől nem kell visszarettenned, és ha bátran beleállsz, biztosan megvalósíthatod az elképeléseidet. Ezzel ráadásul a környezetednek és önmagadnak is bizonyíthatod a rátermettségedet. Hidd el, alig van lehetetlen, most legfeljebb egy kissé kacskaringósabb út vezet el a kitűzött célodhoz!

BIKA (április 21-május 21)

Az utóbbi időben megváltozott benned valami, emiatt szíved szerint kilépnél a szituációból. Mielőtt azonban meggondolatlan döntést hoznál, gondolkodj racionálisan és menj bele elméleti részletekbe. Csak azután cselekedj, ha mindent a legaprólékosabban megvizsgáltál. Ne hamarkodd el, mert a Te döntésed mások életére is befolyással lehet. Ha hirtelen felindulásból teszel meg valamit, később nagyon megbánhatod, ám akkor már elképzelhetően késő lesz visszacsinálni mindent.

IKREK (május 22-június 21)

Mihamarabb szeretnél lezárni egy számodra igen kényelmetlen helyzetet, kevésbé viseled ugyanis jól a vele járó kellemetlenségeket. Most egyelőre úgy tűnik azonban, hogy várat magára a lehetőség, hisz a körülmények nem teszik lehetővé azt, hogy végre pontot tehess a dolog végére. Ne kapkodj, mert érdemes kivárni a megfelelő pillanatot, amikor minden ideálissá válik ahhoz, hogy megoldd a helyzetet. Hidd el, el fog jönni ez az idő is, ám minél inkább erőlteted, annál messzebb kerülsz tőle! Biztosan ismered a mondást: a türelem sikert terem!

RÁK (június 22-július 22)

Össze-vissza járnak a gondolataid, így nem-igen nem tudsz megfelelően koncentrálni az aktuális feladataidra. Mivel hosszútávon ez semmi jót nem terem, igyekezz inkább elvonulni egy rövid időre a világ elől és próbálj meg rendet tenni a fejedben. Tényleg jobb, ha most inkább nem csinálsz semmit, hanem próbálod gyorsan számba venni mindazt, ami zavarja a nyugodt életed. Meglátod, utána mennyire egyszerű lesz minden. Ne aggódj, meg fogja érteni mindenki, hogy most egy kis időre van szükséged!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

A változás szelét érzed, úgy gondolod, most jött el a megfelelő alkalom arra, hogy a régóta dédelgetett álmaidat megvalósíthasd, mert végre a rendelkezésedre állnak azok az eszközök, amelyek ehhez szükségesek. Amennyiben kész vagy a tervvel és pontosan tudod, merre kell elindulni, ne késlekedj. Vágj bele a nagy kalandba, mert ezúttal te is megbizonyosodhatsz róla, hogy érdemes volt kivárni a legjobb pillanatot: az út végén a hőn vágyott siker vár rád!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Bár megvan a véleményed egy bizonyos dologról, egyelőre nem jött el a megfelelő alkalom arra, hogy arról nyilvánosan beszélj is. Nem biztos, hogy most megértenének, ráadásul az sem kizárt, hogy még meg is bántanál másokat. Pedig semmi szükséged rá, hogy újabb konfliktushelyzetekbe keveredjél, ezért egyelőre inkább fogd vissza magad és hallgass, mert ezzel jó sok bajt elkerülhetsz. Ne aggódj, eljön majd a te időd is, amikor olyan hangosan hallathatod a hangodat, ahogy csak a csövön kifér, egyelőre viszont próbálj meg uralkodni magadon!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

A környezeted nem támogatja az elképzeléseid, emiatt nem nagyon tudnak veled együttműködve a segítségedre lenni. Amennyiben jó ügyet szolgálsz és biztos vagy a dolgodban, hagyd hátra a hitetleneket és járd a saját utad! Nem kell folyton másokba kapaszkodva menetelned, hisz ha hiszel magadban és a képességeidben, meg fogsz tudni bírkózni a nehezével. A többiek pedig csak ámulnak majd, hogy milyen sokra vitted!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Nagyon szeretnél egy bizonyos, számodra feladatot mielőbb elvégezni, s ennek érdekében nagy lendülettel állsz neki a munkának. Ha azonban azt szeretnéd, hogy végül minden apró részlet hibátlanul a helyére kerüljön, le kellene lassítanod, érdemes összeszedni magad és eldönteni, mi is a célod pontosan: csupán az, hogy gyorsan szabadulj és letudd az egészet – vagy szeretnél minőségi produktumot kiadni a kezedből. Erről neked kell határoznod, s annak megfelelően válaszd meg, melyik úton mégy tovább.

NYILAS (november 23-december 21)

Általában nagy lelkesedéssel segítesz másoknak, és valahogyan úgy hozza az élet, hogy ehhez mindig pont jó időben vagy jó helyen. Emiatt igencsak népszerű ember vagy, ám cseppet sem biztos, hogy a számodra is ez a legjobb. Miközben sokan már-már a méltán szentté avatott Teréz anyához hasonlítanak, elfelejtesz a saját dolgaiddal foglalkozni, emiatt gyakran szembesülsz azzal, hogy a magad ügyeit túl későn, esetenként az utolsó utáni pillanatokban próbálod rendezni. Ennek érdemes lenne véget vetni, és csak akkor jótékonykodj, ha az belefér az életedbe!

BAK (december 22-január 20)

A saját fejlődésed érdekében időnként változtatnod kell bizonyos dolgokon ahhoz, hogy előre tudj lépni. Ne ragaszkodj görcsösen azokhoz a tényezőkhöz, amik csak hátráltatnak, vagy visszahúznak! Merj új dolgokat kipróbálni, új dolgokba belevágni, meglátod, rengeteg új élményt tartogatnak számodra! Csak be kell zárnod azokat az ajtókat, amik már nem hoznak semmi hasznot, egyúttal pedig ki kell nyitnod azokat az új ajtókat, amelyek sok-sok új lehetőséget rejtenek magukban. Ne feledd: aki mer, az nyer!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Kellőképp elfáradtál az egész heti hajtásban, alig vártad, hogy vasárnap legyen, épp ezért most legyen a pihenésé a főszerep, add át magad a semmittevésnek és ne foglalkozz a kötelezettségekkel. Minden megvár, neked pedig szükséged van arra, hogy kikapcsolódj, hogy feltöltődj. Nem baj, ha hegyekben áll a mosnivaló, ha az ügyes-bajos dolgaid tornyosulnak az íróasztalon és különböző feladatokkal bombáznak. Hozd világosan mindenki értésére, hogy fáradt vagy, lemerültél és nem vagy hajlandó addig semmit se csinálni, amíg nem érzed magad újra top formában. Ki mondta, hogy végkimerülésig kell hajtanod a szekered?!

HALAK (február 20-március 20)

Rengeteg dologgal foglalkozol egyszerre, és szeretnéd a maximumot nyújtani, de hidd el, ebből csak bajod származhat. Érdemes tehát átgondolni, szabad-e mindenbe belevágni – vagy jobban jársz, ha kevesebb terhet vállalsz, s akkor jobb színvonalon tudsz teljesíteni, s magadat sem zsigereled ki. A görcsös megfelelési kényszer meg egyébként sem vezet sehová, legfeljebb azt éred el, hogy hibát hibára fogsz halmozni. Mielőtt igent mondasz bármire, érdemes szem előtt tartanod, hogy a kevesebb néha több lehet!