MOME-sok a Mesterségek Ünnepén!

Borítókép: MOME-sok a Mesterségek Ünnepén!
A MOME iparművészeinek munkái most kézzel foghatóvá válnak.

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja a hagyomány megújítását, és rendezvényein lehetőséget is ad újító alkotóknak a bemutatkozásra. A népművészetből kiindulva közösen hozták létre alkotásaikat a MOME iparművészei és a NESZ fiatal népművészei a Nemzeti Tehetség Program keretében. A projekt célja a hagyományok továbbgondolása, fenntarthatósága, és az értékmentés volt. A projekt keretében elkészült alkotásokról beszélgetések formájában lehet többet megtudni, illetve akár kézbe venni ezeket a közös termékeket, amelyek formájukat illetően modernek, de felhasználják a hagyományos kézi szövést, hímzést és bőrművességet.

A beszélgetéseket a program egyik szervezője vezeti: Illés Vanda, művészettörténész, Junior Prima díjas alkotó. Az időpontok a következők:

augusztus 17. 16.00
augusztus 19. 14.00
augusztus 20. 14.00

A helyszín a Zala Megyei Népművészeti Egyesület jurtája.

A fiatal művészek mesterség és márka bemutatókat is tartanak a 32. Mesterségek Ünnepén folyamatosan 3 órás váltásokban, a Savoyai teraszon lévő kiemelt sátorban, ahol mellettük még más 35 év alatti jeles kézműves fiatalokat is lehet látni munka közben. Ennek szervezője Pozvai Andrea, az NESZ Ifjúsági Bizottságának elnökségi tagja.